Leydigceltumor

Dag meneer, hebben jullie ook ervaring met leyceldigtumor? Graag zou ik wat meer informatie hierover willen weten ivm mijn vader. Hij had een tumor in zijn  linkerbal. Deze is operatief verwijderd op 1ste kerstdag. De tumor is o onderzocht door UMCG en zij geven aan dat het een leyceldigtumor is. Uit de ct scan blijkt dat er ook een tumor op zijn aorta zit. Omdat deze type een zeldzame vorm van kanker is, is hier niet veel over bekend . Vandaar mijn vraag aan u wat zijn ervaringen hiermee. Of heeft u überhaupt hier ervaring mee? Zijn er ook andere specialisten die we kunnen raadplegen ? 

Het UMCG heeft besloten om te beginnen met chemo en vandaar uit te kijken of de tumor op zijn aorta zal krimpen. Als dat gebeurt willen ze die operatief weghalen. Ook geeft het umcg aan dat dit een vorm van kanker is die slecht reageert op chemo dus de prognose is niet erg positief. 

Ik hoop dat jullie mee kunnen denken.

Alvast bedankt.

Antwoord

Beste Saharnazar,

Volgens uw informatie is er bij uw vader een uitgezaaide Leydigceltumor gevonden. Dit is een erg zeldzame vorm van zaadbalkanker.
Omdat de tumor zo zeldzaam is, is er inderdaad nog weinig over bekend.
Er is in Nederland geen ziekenhuis dat specifiek gespecialiseerd is in Leydigceltumor. Het UMCG heeft een goede expertise op het gebied van zaadbalkanker. Jullie zijn hier dus aan het juiste adres.
Wij wensen jou, je vader, en jullie famlie veel sterkte tijdens dit traject.

Vriendelijke groet,

Urologie AVL

Laatst bewerkt: 17/03/2020 - 12:49