Moet ik mij zorgen maken of is dit onschuldig?

Ik weet niet precies of het onder deze categorie valt, maar het valt te proberen. Ik had het vanmorgen ook al op dit forum geplaatst, maar niet zoveel antwoord gekregen.

Ik ben 19 jaar en maak me heel lichtelijk zorgen. Een week of 6 terug ontdekte mijn moeder toen ik een staart in had een harde bult achter mijn oor. Ik besloot een paar weken te wachten, maar het zit er nog steeds. Ook heb ik verder gevoeld en de rechterkant (de kant waar ook de bult zit) van mijn achterhoofd is tamelijk dikker dan de linkerkant. Mijn moeder denkt dat het mijn botstructuur is, maar het is mij echt nog nooit opgevallen en ik zit eigenlijk best veel aan mijn gezicht/hoofd.

Ik had me een beetje verdiept in de symptomen van lymfeklier kanker en ik zag dat ik niet echt symptomen had. Ik ben wel echt heel snel heel erg vermoeid en ook heb ik sinds kort (eigenlijk denk ik wel ongeveer dezelfde tijd als het bultje) jeuk over mijn hele lichaam. Ik las dat dat misschien ook zou kunnen wijzen op kanker.

Ik maak me niet extreem zorgen, maar ik wil niks uitsluiten, aangezien ik ook galstenen heb gehad op deze leeftijd en dat normaal gesproken bij een gezonde, jonge meid ook vrijwel nooit voorkomt. 

Moet ik mij dus zorgen maken en naar de huisarts gaan? Of is het zoals mijn moeder het noemt gewoon iets als mijn botstructuur?

Antwoord

Beste pabostudentje19

Je maakt je  zorgen over een bult achter je oor en vraagt je af of je naar de huisarts moet gaan.  Hier worden geen diagnoses gesteld en kunnen we je niet vertellen wat er eventueel aan de hand is. Je huisarts is het eerste aanspreekpunt bij klachten van de gezondheid. Bij klachten die langere tijd aanwezig zijn is het advies om naar de huisarts te gaan.  De huisarts kan de bult achter je oor bekijken en beoordelen wat er eventueel aan de hand is.  Als het nodig is kan de huisarts verder onderzoek doen of je doorverwijzen.

Vriendelijke groet, voorlichters kanker.nl

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Beste Pabostudentje19,

Wat vervelend dat u zich zorgen maakt om de bult achter uw oor. Ik zou u toch willen adviseren een afspraak te maken bij uw huisarts. Hij/zij kan de bult onderzoeken en u adviseren of vervolgonderzoek noodzakelijk is of dat de bult onschuldig is.

Met vriendelijke groet,

Team Huidlymfoom

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46