Hoe werkt het? (klik om te openen)

Via Vraag het een professional kun je vragen stellen aan een deskundige op kanker.nl. Bijvoorbeeld een vraag over je diagnose of de onderzoeken die je krijgt. Of vragen over je behandeling en de bijwerkingen daarvan. Ook kun je bij ons terecht voor vragen over je leven met/na kanker. De deskundige kan met je meedenken en uitleg geven. Goed om te weten: de professionals vervangen nooit je eigen arts, verpleegkundige of hulpverlener. Die blijft altijd je eerste aanspreekpunt.

Hoe kunnen we je het beste helpen?

Heb je een vraag over iets in je online patiëntendossier? Bespreek die altijd eerst met je arts. Heb je er daarna nog vragen over, dan kun je bij ons terecht. Maar vraag altijd eerst je arts.

Stel je vraag zo duidelijk mogelijk

Wat zet je in je vraag? Dit kan belangrijk zijn om te noemen:

  • Welke onderzoeken je hebt gehad
  • Het stadium van de ziekte
  • Kenmerken van de tumor, bijvoorbeeld hormoongevoeligheid of genmutaties
  • Uitslagen van onderzoeken: bijvoorbeeld de PSA-waarde of de CIN-uitslag
  • De eindconclusie in het verslag van weefselonderzoek

Heb je vragen over bijwerkingen of gevolgen van de behandeling? Schrijf dan bijvoorbeeld:

  • Welke medicijnen je gebruikt of hebt gebruikt
  • Wanneer je bestraling kreeg
  • Wanneer je geopereerd bent 

Heb je vragen over omgaan met kanker? Schrijf dan bijvoorbeeld:

  • Welke problemen je ervaart. Heb je bijvoorbeeld last van angst of onzekerheid, of problemen met je relatie? Of heb je vragen over hoe het gaat met je werk?

Wat kun je beter niet doen?

  • Plaats niet het hele verslag van weefselonderzoek.
  • Plaats geen afbeeldingen van scans of röntgenfoto's.
  • Plaats geen foto’s van bobbeltjes, vlekjes en dat soort dingen.
  • Plaats geen namen, telefoonnummers, mailadressen van jezelf of zorgverleners.

Gebeurt dit toch? Dan moeten we dit soort extra gegevens helaas verwijderen.

Vind je het moeilijk om een vraag te stellen? Dan kunnen de voorlichters van kanker.nl helpen bij het maken van een vraag.

Goed om te weten:

  • Alle vragen en antwoorden zijn openbaar. Elke bezoeker van kanker.nl kan de vraag en het antwoord meelezen. Gebruik daarom altijd de naam die je hebt gekozen toen je een account aan hebt gemaakt.
  • Onze professionals stellen geen diagnose, geven geen second opinion en geen behandeladvies. Heb je klachten die door kanker kunnen komen, dan kun je het beste naar je huisarts gaan.

Hoe werkt het?

  • Om een vraag te kunnen stellen heb je een account nodig. Heb je een account dan moet je eerst inloggen.
  • Kies de professional(s) aan wie je een vraag wilt stellen. Klik op Stel je vraag en klik daarna op vraag versturen.
  • De professional probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
  • Je krijgt een melding op je overzicht met activiteiten als je vraag beantwoord is.

Verwaarloosde huidkanker op de neus.

2 december 2024 om 16.50
260 x gelezen

Al wat jaren heeft mijn vrouw plekjes op de neus en in het ziekenhuis gooien ze er met de pet naar tot de neus er misschien af moet.

Eerst was er een uitgroei en die werd er even af geknipt en ze kon weer naar huis zonder verder onderzoek het plekje bleef actief en het wondje bleef wat bloeden en af en toe zat er een korstje op dus ging ze weer naar het ziekenhuis O zegt een professor daar doen we wel even wat aan en ging het uitdrukken als of het een mee-eter was, O dat was het dus geen mee-eter had hij gezegd, en mijn vrouw kon weer naar huis gaan met het plekje die haast niet dicht te krijgen is, later weer naar het ziekenhuis en werden de plekjes op de neus behandeld met wattenstaafjes met stikstof, dat werd even vluchtig gedaan, de plekjes bleven en werden steeds wat groter, weer heen gegaan en kreeg ze zalf mee waar de plekjes mee behandelt moest worden en ze hoefde ook niet weer  terug te komen.

Ze heeft het geprobeerd op een plekje en haar hele neus werd knal rood en het voelde heel vervelend dus is er er mee gestopt, en de plekjes worden steeds iets groter.

Een buurvrouw had het zelfde en  wilde de zalf niet gebruiken en werd beter geholpen haar neus werd open gesneden en er werden steeds stukje verwijderd en direct onderzocht tot er allen maar gezonde weefsel overbleef, en werd de huis er weer overheen gebracht later was er amper iets van een litteken over gebleven, we zijn er heel wat uren mee bezig geweest maar met succes, jaren er na en ze heeft er nooit meer last van gehad.

 

Antwoord

Beste JJenA,

Je geeft aan dat je vrouw een vervelend plekje op haar neus had en dat jullie niet tevreden waren over de behandeling. Wat vervelend te horen.

Vervolgens heb je het over de buurvrouw, zij had ook huidplekjes en werd succesvol behandeld. 

Uit je verhaal is niet helemaal duidelijk of je vrouw op dit moment nog steeds plekjes op de neus heeft. Als er nog steeds sprake is van plekjes op de neus is het advies om de huisarts om een verwijzing te vragen voor de dermatoloog. Mocht je meer vragen hebben dan mag je ook contact opnemen met de kanker.nl infolijn

Met vriendelijke groet, Voorlichters infolijn

Laatst bewerkt: 03/12/2024 - 11:53

Oeps als u het berichtje goed had gelezen had ik dit gezien ***Ze heeft het geprobeerd op een plekje en haar hele neus werd knal rood en het voelde heel vervelend dus is er er mee gestopt, en de plekjes worden steeds iets groter. *** Hier uit blijkt dat de plekjes nog steeds op de neus zitten, de dermatoloog had gezegd dat mijn vrouw niet mee terug hoefde te komen, en was best onvriendelijk, en niet voor reden vatbaar.

Ook heeft de dermatoloog een plek bij de haargrens verwijderd, vanaf dat moment is de hele zijkant en boven op het hooft doof, hij had er geen boodschap aan.

De plek waar de huid is verwijderd is steken pijnlijk.

Laatst bewerkt: 04/12/2024 - 14:20

Mensen met kanker gaan door een heel diep dal, het snijd tot diep de ziel, je leven staat op zijn kop, hopelijk blijven jullie dat beseffen en is dan een uitdaging ons als patiënten zo goed mogelijk bij te staan, en optimaal van advies te zijn.

Teneinde raad komen we bij jullie terecht en zijn jullie dankbaar voor hulp en advies.

Laatst bewerkt: 10/12/2024 - 10:46

Beste JJenA,

Dank voor het toelichten van je bericht. Wat verdrietig te horen dat je vrouw nog steeds klachten heeft, die nu niet behandeld worden en dat jullie je niet gehoord voelen. We begrijpen ook dat jullie je zorgen maken. Je geeft aan dat de plekjes niet weg zijn en erger worden. Of er een behandeling nodig is kan via deze dienst niet door de professional worden beoordeeld. 

We willen jullie adviseren om jullie zorgen en klachten met de huisarts te bespreken. De huisarts kan beoordelen of een nieuwe verwijzing naar de dermatoloog gewenst is. Mogelijk kun je dan ook bij een andere dermatoloog terecht, waar jullie je beter bij voelen.

Hopelijk helpt dit jullie toch op weg, mocht je nog vragen hebben of behoefte aan een persoonlijk gesprek, dan mag je de infolijn ook bellen op 0800-0226622 (maandag t/m vrijdag 12-17 uur). Sterkte voor jullie,

Met vriendelijke groet,

Voorlichters infolijn

Laatst bewerkt: 05/12/2024 - 11:13

Wij ervaren steeds vaker ouderen discriminatie, en zien het ook om ons heen. 

Laatst bewerkt: 10/12/2024 - 10:49