BCC in ooglid

In 2020 is er uiteindelijk, na diverse verkeerde diagnoses door oogartsen,in mijn ooglid een BCC geconstateerd. Deze is verwijderd in 2 x door een oogarts, echter was deze zo groot dat mijn ooglid niet meer sloot en ik 5 operaties heb gehad om mijn ooglid enigszins te kunnen reconstrueren door een plastisch chirurg. Nu heb ik mogelijk op het enige intact gebleven stukje ooglid weer / nog een BCC. Ik ben weer doorgestuurd naar oogheelkunde maar vraag me af of dit wel de goede doorverwijzing is (genoeg expertise om BCC te herkennen?) Waar moet je zijn zodat er deze keer in 1 x een goede diagnose wordt gesteld?

Antwoord

Beste,

Het is soms lastig om een basaalcelcarcinoom op een ooglid te herkennen, omdat het soms ook op een ontsteking kan lijken.

De belangrijkste vraag is vervolgens hoe dit het beste behandeld kan worden. Zeker als het een een groter BCC is of een recidief  BCC bij een ooglid, dan zou ik mohs micrografische chirurgie adviseren in een centrum met ervaring in deze techniek bij het oog, zoals het Erasmus MC.

Met vriendelijke groet,

Marlies Wakkee en Rick Waalboer-Spuij, dermatologen Erasmus MC Kanker Instituut

Laatst bewerkt: 15/04/2024 - 22:01