Wachttijd voor in opzet curatieve PRPD bij distaal cholangiocarcinoom.

In hoeverre heeft een wachttijd voor de PRPD van op dit moment 5 tot 7 weken een negatieve invloed op de kans op curatie. Is het zinvol om dan op zoek te gaan naar een ander behandelcentrum, waar de wachttijd voor operatie mogelijk iets korter is? 

Antwoord

Beste Partner van,

de wachttijd tot operatie is altijd vervelend wanneer je de diagnose te horen hebt gekregen. die voelt altijd te lang. Medisch gezien zeggen wij vaak 6 weken 'aanvaardbaar'te vinden. er wordt altijd gekeken of het sneller kan. Nederland streeft naar een wachttijd van 3 weken. het is van vele factoren afhankelijk of dat haalbaar is.

Naar een ander centrum gaan vanwege de wachttijd kan natuurlijk. een verwijzing kost echter ook tijd in termen van daar weer bekend worden en spreken met de chirurg aldaar. de vraag is dan of je daadwerkelijk sneller geholpen wordt.

ik adviseer om met de specialist van uw partner te spreken en te horen op welke wijze de wachtlijst werkt in dat centrum. vaak worden gemiddelden gegeven om niet teleur te stellen, maar kan het misschien wel sneller.

succes in deze spannende tijd.

met vriendelijke groet,

Annuska Schoorlemmer

 

Laatst bewerkt: 21/02/2024 - 16:28