Timing booster tijdens chemokuur

17 december 2021 om 15.18
114 x gelezen

Ik ben 1 juni gevaccineerd met Jansen (1968) en krijg op dit moment Capox chemokuren. Als de booster binnenkort te boeken is wat is dan het beste moment om deze te plannen? In de hersteldagen, dus zo kort mogelijk voor het nieuwe infuus? Dank voor uw advies. 

Antwoord

Beste Joljul,

Wij hebben bij het beantwoorden van uw bovenstaande vraag geen zicht op uw gehele medische dossier. Daarom zullen  wij hier aangeven wat wij doorgaans een geschikt moment achten voor het nemen van een coronavaccinatie /boosterprik, bij patiënten die in een chemotraject zitten.

Wij raden bij deze patiënten aan om de boosterprik te nemen tussen twee chemokuren in, dus tijdens een pauzeperiode (=de dagen waarin geen chemo per infuus, en geen chemopillen worden toegediend/genomen). Binnen zo'n pauzeperiode raden wij aan om de boosterprik, te nemen vlak voor de start van een nieuwe chemokuur, en dus zo ver mogelijk weg van de chemokuur die daar aan vooraf is gegaan.

Hartelijke groet,

Het Antoni van Leeuwenhoek

 

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Dank voor uw reactie, na overleg met oncoloog vandaag meteen afspraak GGD kunnen maken en geprikt voor de nieuwe chemokuur . 

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46