Bijnierkanker

15 maart 2022 om 00.41
121 x gelezen

Ik  heb sinds juli carcinoom in long en nier uitgezaaid heldercellih waarvoor ik immuuntherapie krijg met succes  op de laarste ct scan is op de bijnier iets gevonden van 7cm  de oncoloovg kan het nog niet echt verklaren en overweegt een punctie voor onderzoek  wat zijn de beste opties?  Lees dat het nogal zeldzaam is e  erg specialistisch

Antwoord

Beste Chrisz,

Zo te lezen heb jij een uitgezaaid heldercellig niercelcarcinoom met nu een nieuwe afwijking in of op de bijnier. De kans is heel groot dat deze nieuwe afwijking geen primaire bijnierkanker is, maar dat het te maken heeft met de onderliggende nierkanker. De oncoloog wil met de voorgestelde punctie erachter komen of dat inderdaad echt zo is. De informatie op deze site gaat over primaire bijnierkanker, dus een kankersoort die in de bijnier zelf ontstaat en geen uitzaaiing is vanuit een andere kankersoort. Dit is een andere ziekte en zeer waarschijnlijk niet op jouw situatie van toepassing.

Sterkte met de verdere onderzoeken en de behandeling!

Thomas Kerkhofs.

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Bedankt voor uw reactie  op de eerste ct scan na behandeling met 2srt immuunstof was in de bijnier een kleine afwijking te zien ook bij de tweede  nu dus bij de laatste na 5 therapien met  alleen novolumab is de oorspronkelijke tumor in longen en nier klein geworden en in de bijnier er dus een tumor bijgekomen dit is dus een mysterie  kunt u een verklaring daarvoor bedenken en wat er evemtueel aan te doen is?

 

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Beste Chrisz,

Helaas heb ik daar zo ook geen verklaring voor, het lijkt mij het beste om het biopt af te wachten. 

Succes!

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46