moeder met uitgezaaide borstkanker

e moeder heeft uitgezaaide borstkanker, de enige optie was hormoontherapie. De eerste kuur die een jaar succes heeft gehad werkt niet meer, Nu heeft ze Tamoxifen maar na drie dagen heeft ze al heftige pijnen door haar hele lichaam is dit normaal en stopt dat ook nog? Grt Mary-Ann

 

Antwoord

Beste Mary-Ann,

Dank voor je vraag. Ik kan me voorstellen dat je je er zorgen over maakt. Ik kan helaas geen antwoord geven op je vraag, omdat ik geen arts (of medisch specialist) ben. Je kunt deze vraag dus het beste voorleggen aan de arts van je moeder. Misschien kan je moeder die vraag aan haar arts stellen, of misschien kan je mee naar de afspraak met de arts?

Succes!

Hartelijke groet,

Anja van Onna, GZ-psycholoog 

Laatst bewerkt: 17/12/2019 - 12:08

Hallo Anja,

Bedankt voor je antwoord, we hebben het gevraagd maar eigenlijk niet echt een duidelijk antwoord gekregen. Mijn moeder heeft nu voor de pijn morfine. Groetjes, Mary-Ann

Laatst bewerkt: 10/01/2020 - 09:06

Dag Mary-Ann,

Jammer dat er geen duidelijk antwoord is gekomen. Hopelijk is de pijn door de morfine nu weg of hanteerbaar voor je moeder.

Sterkte,
Hartelijke groet,
Anja van Onna, GZ-psycholoog

Laatst bewerkt: 17/01/2020 - 14:29

Hallo Anja,

Nou de ellende is volgens mij nu pas begonnen......

Mijn moeder is aan de chemo pillen gegaan en dat heeft voor de bestaande  tumoren wel geholpen.... maar er zijn tumoren in de ruggegraat/ruggemerg ontstaan nu. Niet duidelijk wat er mogelijk is nu. MRI is nu belangrijk alleen heeft mijn moeder een pacemaker waardoor dit eigenlijk  niet mogelijk is.... helaas.

We wachten af, donderdag uitslag behandelplan.

Groet,

Mary-Ann

 

Laatst bewerkt: 16/06/2020 - 17:25

Hallo Mary-Ann,

Dat klinkt als een heftige tijd voor jou/jullie. Zo lang onzekerheid ervaren, kan veel stress geven. Steun vanuit je omgeving is dan belangrijk. Als je hulp zou willen van een professional dan kun op kanker.nl bij de verwijsgids opzoeken welke hulp er in de omgeving is.

Mocht je nog een vraag hebben dan lees ik het graag. 

Sterkte, hartelijke groet,

Anja

A. van Onna, GZ-psycholoog

Laatst bewerkt: 23/06/2020 - 10:50