Patientplus borstkankeroperatie
keuzehulpen

Borstkanker keuzehulp: operatie

Heb je gehoord dat je borstkanker hebt? Deze keuzehulp geeft inzicht in de verschillende soorten operaties.

T.w.v. € 20,00 (uitleg tegoed)

Tegoed aanvragen

Voor wie is de keuzehulp?

Voor mensen die borstkanker hebben en van hun zorgverlener hebben gehoord dat ze uit twee operaties kunnen kiezen (een borst-sparende operatie of een borst-amputatie). 

Deze keuzehulp is niet voor mensen die eerder behandeld zijn voor borstkanker in dezelfde borst of niet bestraald kunnen worden. Heb je DCIS (een voorstadium van borstkanker)? Bespreek dan met je zorgverlener of deze keuzehulp voor jou geschikt is. 

Waar kan de keuzehulp je bij helpen?

De juiste behandeling kiezen is niet altijd makkelijk. Wat voor jou het beste is, hangt af van je gezondheid, eventuele eerdere behandelingen en wat je zelf belangrijk vindt. Deze keuzehulp helpt je bij deze keuze. Zo ga je beter voorbereid in gesprek met je zorgverlener. 

Hoe werkt de keuzehulp?

Je volgt de keuzehulp het makkelijkst op een computer, laptop of tablet. Je doorloopt vijf stappen. Eerst krijg je informatie over de diagnose en de verschillende behandelopties. Je krijgt per behandeling een overzicht met voor- en nadelen, test je kennis en beantwoordt vragen die helpen bij het maken van je keuze. Je kunt op elke pagina van de keuzehulp aantekeningen maken. De samenvatting kun je bespreken met je zorgverlener of naasten. 

Veelgestelde vragen Borstkanker keuzehulp: operatie

Hoelang duurt het invullen van een keuzehulp?

Dit verschilt per keuzehulp en per persoon. Gemiddeld duurt het invullen van een keuzehulp tussen de 15 en 25 minuten.

Krijg ik na het invullen van een keuzehulp een behandeladvies?

Nee, een keuzehulp geeft geen advies over wat het beste voor je is. Een keuzehulp is bedoeld als voorbereiding op het gesprek met je zorgverlener. Bespreek de resultaten van de keuzehulp met je zorgverlener en neem samen een beslissing die het beste bij je past.

Hoe zorgen jullie dat de keuzehulpen up to date blijven?

Op de eerste pagina van een keuzehulp zie je de datum waarop deze voor het laatst een update heeft gekregen. De keuzehulpen krijgen om het jaar een update en indien nodig vaker.

Ik heb een andere vraag over de tools of de Appstore. Waar kan ik terecht?

Veel antwoorden kun je vinden op de algemene FAQ-pagina.