Voorbereidingen gestart en toch een tatoeage aan de buitenkant.

Nu ik voor het Catharina ziekenhuis hebben gekozen, zijn vandaag de eerste bestralingsvoorbereidingen gedaan. Eerst een gesprek gehad met de radioloog. Daar is me verteld dat ik 23 keer wordt bestraald in een periode van 5 weken. Met iedere week een chemo. 

Na deze informatie mocht ik naar de voorbereiding voor de bestraling. Eerst de instellingen van de tafel vinden, die zorgen dat ik perfect stil lig tijdens de bestraling. Vervolgens een CT scan met die instellingen. Maar om altijd dezelfde punten te vinden heb ik een aantal punten op mijn lijf getatoeeerd gekregen. En daarbij nog een aantal lijnen getekend gekregen met stift. 
De tatoeages vervagen over de periode van 1 jaar, maar tot die tijd heb ik er een schoonheidsvlekjes bij (beauty marks). Na de CT scan nog even alle afspraken gecheckt. En vervolgens erachter gekomen dat sommige afspraken weer afhankelijk leken te zijn van afspraken die niet meer bestonden. Maar goed, maandag maar weer even contact met de arts (die me niet meer terug belde vandaag).

Weer een nadeel van "bijzonder in het ziekenhuis", het "orkest" aan doctoren, assistenten en afdelingen moeten een minder goed geoefend muziek stuk uitvoeren en daardoor lopen er dingen anders dan verwacht. 

Volgende week nog een weekje afspraken, voor mezelf en mijn jongste, die tijdens dit hele proces ook nog naar een andere kliniek toe gaat, zoals het er nu voor staat. Dinsdag eerst maar eens zorgen dat de chemo er beter in kan. Dus een gesprek met een arts voor het plaatsen van een PIC lijn. Ik schijn nogal slecht te prikken te zijn, tenminste bij de PET scan moest het infuus in mijn voet. Restant schade van 16 jaar geleden vrees ik.

Maar gelukkig goed oplosbaar. En dan na volgende week gaat alles echt van start. In de week van 27 januari gaat de chemo en bestraling beginnen. Gek genoeg kijk ik er naar uit. Actie, na voorbereiden en wachten en voorbereiden en weer wachten enzovoort... Straks echt aan het vechten tegen de tijdbom binnenin. 

 

1 reactie