Resultaten van onderzoeken komen binnen

Na het bericht begin december 2019 dat ik maagkanker had, zijn er allerhande onderzoeken gedaan. Onderzoeken om te kijken of andere onderzoeken mogen worden gedaan, onderzoeken of er uitzaaiingen zijn, gesprekken met artsen. 31 december zouden we het "aanvalsplan" bespreken, maar helaas waren de biopten van mijn 2e gastroscopie nog niet terug. Gelukkig was de uitslag van de Pet-scan wel terug. Daar waren geen uitzaaiingen op te zien. Alleen het stuk wat al eerder was gezien tijdens de eerste gastroscopie was actief. 
Afgelopen vrijdag (3 januari) kreeg ik een telefoontje van de verpleegkundig specialist: de biopten waren allemaal goed. Dus alleen het stukje boven in mijn maag (bij de overgang van de slokdarm) is slecht. 
Komende donderdag (9 januari) hebben we de volgende afspraak staan, om het behandelplan te bespreken. Die ochtend wordt mijn dossier besproken in een overleg tussen artsen van het Catharina ziekenhuis en het Antoni van Leeuwenhoek instituut. Rond 11 uur horen we waar ze in dit overleg op zijn uitgekomen. 
Deze weken voelen heel raar, alle onderzoeken zijn gedaan, de resultaten van de onderzoeken zijn nu bekend, maar we horen pas over 5 dagen wat er gaat gebeuren.
Het zal waarschijnlijk een combinatie van chemo en bestraling worden, met daarna een soort van rustpauze van 6 tot 12 weken. Zo gauw de gezonde cellen in mijn lichaam voldoende zijn bijgekomen volgt er een operatie aan mijn maag. 
Wat die operatie precies zal gaan worden en hoe de voorbehandeling er uitziet, horen we donderdag.

1 reactie

Wat heftig Arnold, deze zag je niet aankomen en zeker niet na 16 jaar schoon.

Je wereld staat in 1x weer op zijn kop en de rollercoaster dendert nog even door.  

Wat fijn dat de pet ct-scan goed was en er verder geen uitzaaingen zijn gevonden.

Dit moet je hoop geven.🍀🍀🍀

Ik wens je heel veel sterkte en kracht 

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 09/01/2020 - 20:21