De operatie komt

Komende vrijdag is het dan zover. Zoals de plannen er nu voorstaan, gaat de operatie plaatsvinden. Het begint meer binnen te komen, na de (telefonische) gesprekken met de arts, fysio en diëtist. Een gekke combinatie van ernaar uitkijken en er tegenop zien. Hoe gaat het lopen na de operatie, gaat alles volgens plan? Hoe gaat het eten straks? Hoe snel ben ik weer op de been.

Een deel is me al verteld. Eerst vloeibaar eten, daarna zacht en gepureerd eten. En dan na 2 weken langzamerhand naar vast voedsel. Tot de operatie geniet ik nog even van allerlei lekkere dingen, die ik straks even niet kan eten... 

Maar daarnaast ook lekker genieten van dit mooie paasweekend, gezin bij elkaar, zonnig weer, de paasdienst via het internet. En goed in beweging blijven. Lopen, fietsen, in huis sporten (met preparefysio). Iedere dag rond de 2 uur bewegen. 

Woensdag begint het met de corona check. CT scan (longen schoon?) en controleren of ik corona onder de leden heb. Ik verwacht van niet, maar ja, beter vooraf checken dan achteraf erachter komen terwijl ik van de operatie moet bijkomen. Donderdag hoor ik daar de resultaten van en als het goed is wordt ik dan donderdagmiddag opgenomen in het ziekenhuis. En dan vrijdag onder het mes. 

3 reacties