De behandeling laat zich merken.

Maandag heb ik gemerkt dat de behandeling mijn lichaam stevig aanpakt. Een wandeling naar een winkelcentrum, wat eerder heel goed ging, zorgt nu dat ik na de heenreis al buiten adem ben. Ik hoest ook meer en ben sneller buitenadem. Na overleg met mijn arts zal dit waarschijnlijk komen doordat de longen in het bestralingsgebied zitten. Daardoor triggert dit een soort van ontstekingsreactie. Maar zolang ik er geen koorts bij krijg is het geen probleem. 

De op een na laatste chemo van gisteren ging weer best aardig. Lang leve de dexomethason, zullen we maar zeggen. Dit soort van pep middel zorgt dat ik de negatieve effecten van de chemo niet op de dag zelf merk. Hierdoor kon ik ook redelijk helder op een vergadering op mijn werk zijn rondom de samenvoeging van de arbeidsvoorwaarden van diverse takken van het bedrijf. Vandaag kostte meer moeite. Maar toch nog een uurtje buiten geweest. Wel even moeten rusten vanmiddag.

Morgen sluit ik de op een na laatste behandelweek af. Volgende week mag ik nog 5 bestralingen en 1 chemo doen. Daarna zullen de bestralingen nog een paar weken doorwerken, maar na een week of 3 zou ik langzamerhand weer gaan opbouwen. Ik kijk er naar uit. Daarna gaan we voorbereiden voor de operatie. 5 weken na de laatste bestraling gaan we een PET scan doen, om te kijken wat de status is. De periode daarna (6 tot 12 weken) zal er de operatie gaan plaatsvinden. Deze week las ik een stukje over mensen die die operatie hebben gehad. En over dingen die je nog wel en die je niet meer kunt eten. Daarna heb ik mezelf maar even getrakteerd op een moorkop, want suiker en slagroom lijken niet meer in het plaatje te passen, straks.... Gelukkig zijn er diëtisten en ervaringsdeskundigen bij het inloopcentrum de Eik in Eindhoven. Maar of ik daar al mee bezig wil voor de operatie, daar moet ik nog even over nadenken. 

Morgen weer lekker aan de slag met de fysio beweging, zorgen voor de dagelijkse bewegingen. 

 

3 reacties

Fijn om dat te horen. Ik zit nog volledig aan het begin (moet de operatie nog krijgen en de instructies van de dietistes).

Laatst bewerkt: 23/02/2020 - 07:38