Bijzonder en een tatoeage

Soms is het fijn om bijzonder te zijn. Wanneer je echter in het ziekenhuis hoort dat je bijzonder bent, is dat niet altijd handig.
Vandaag heb ik een gesprek gehad met mijn chirurg/arts en de verpleegkundig specialist. 
Sommige dingen zijn duidelijk geworden. Zo zal er een traject komen met chemo en bestraling en zal de tumor als een slokdarm tumor worden aangepakt. (zie ook het filmpje waarin mijn behandelend arts te zien is). Maar door de combinatie van HNPCC en de locatie van de tumor en mijn eerdere ziekte geschiedenis, is er best veel overleg nodig om alles goed voor te bereiden. 

Daarnaast zijn er ook dingen meegegeven om over na te denken. Er schijnt een trial (Panda trial) te zijn in Amsterdam in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, waarbij ze mensen met deze kanker een extra voorbehandeling geven. Aan ons de vraag of ik mee wil doen. Om de gang erin te houden hebben we de verzending van de gegevens naar Amsterdam vast inwerking gezet, maar we beslissen pas de komende dagen of we mee gaan doen. 

Wat er met de operatie gaat gebeuren is ook nog niet 100% duidelijk. Dit heeft ook te maken met de (on)mogelijkheden, die tijdens de operatie pas gaan blijken. Er wordt momenteel gedacht aan een verwijdering van de maag of een buismaag. De voorkeur van de chirurg leek eerst een buismaag, maar, omdat zich daar al eens een tumor heeft genesteld, lijkt nu de voorkeur uit te gaan naar een verwijdering. Ook dit is weer een ding waar we zelf nog een voorkeur voor kunnen uitspreken, maar dat keuze moment ligt nog verder in de toekomst. Eerst de voorbehandelingen. 

In voorbereiding op de behandeling zal ik ook mijn eerste tatoeage krijgen, zij het dan wel intern. Om te weten waar de tumor nu precies zit, zal er binnenkort een volgende gastroscopie worden gedaan waar de onder en bovenkant van de tumor worden gemarkeerd met een soort tatoeage inkt. 

Maandag weer een afspraak, dan met de oncologisch internist. Weer een stukje verder bespreken en voorbereiden.