buikpijn na leveroperatie

Openbaar gesprek
4 september 2017 om 08.05,
gewijzigd 20 september 2017 om 20.10
634 x gelezen
Met (grote) leveroperatie na embolisatie zijn metastasen verwijderd bij mij. Inmiddels 2 maanden later knap ik redelijk op, maar blijf veel last houden van mijn buik/darmen. Gespannen, trekkerig gevoel, alsof mijn huid tekort is (neig voorover te lopen daardoor afgenomen toe) en buik/darmklachten zoals veelal beschreven bij pds. Dunne ontlasting had ik ook al bij chemo. Herkenbaar voor mensen na soortgelijke operatie? Past het in herstelproces? Tips? Bvd!

2 reacties

Heel vervelend dat je nog steeds veel last hebt van de gevolgen van de leveroperatie. Ik kan mij herinneren dat ik ook last had van de operatie na gedeeltelijke leverresectie. Ik heb elke dag de littekens met bio-oil/littekenolie ingesmeerd om de huid soepel te houden. Na 1 maand kon ik redelijk recht lopen. Het trekkend gevoel duurde wel 4 maanden voordat over was. Ik had ook wel wat problemen met mijn darmen. De ene keer dunne ontlasting en soms ging ik juist moeilijk naar de WC. Ik heb toen heel erg op mijn eten gelet. Ik probeerde vooral producten te vermijden die te veel geproduceerde zoals frisdranken met bubbels, veel uien/knoflook, bonen etc. Veel groente, fruit, noten en volkoren producten hebben mij geholpen om een 'normale' stoelgang te krijgen.
Laatst bewerkt: 20/09/2017 - 20:10

Hi ik heb ook veel operaties gehad aan mijn dikke darm en lever. Dit is nu acht jaar geleden. Ik blijf last houden van de snede in mijn buik en de litteken van de stoma. Ik vind dit ook niet fijn. Ook ervaar ik prikkelbare darm symptomen. Er zijn momenten dat ik er niet van slapen kan. 

Laatst bewerkt: 21/03/2021 - 21:10