Eierstokkanker Stadium4 Uitzaaiingen lymfeklieren

Openbaar gesprek
23 april 2018 om 09.34,
gewijzigd 1 mei 2018 om 05.36
725 x gelezen
Beste. Ik heb een vraagje.
mijn mama werd vorig jaar in Mei geopereerd voor een bypass. In Juli ging ze naar het ziekenhuis plots had ze pijn en was ze kortademig. 4x vocht op de longen. Uiteindelijk na onderzoeken is er Eierstokkanker geconstateerd. Stadium 4. Uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Omdat ze pas geopereerd was voor die bypass moest ze eerst starten met 3 chemo’s. Na de 3de chemo volgde de operatie. Alles eruit. Na de operatie nog 3 chemo’s.
Alles zou nu normaal volgens de dokters goed moeten zijn. Ze vroegen aan mijn mama of ze testpersoon wou zijn van nieuwe pillen die van Amerika komen. Volgens de dokters heeft ze de goeie pillen. Medicatie..
mijn mama blijft maar vermageren. 43kg weegt ze nog. Ze is nochtans overlaatst een maand in het ziekenhuis geweest. Volgens ond houden de dokters iets achter?? Dit kan toch niet? Tijdens de chemo was mijn mama beter dan nu. Nu dat ze met die chemo gestopt is zou ze toch moeten beginnen opknappen. Maar wij zien ond mama enkel maar achteruit gaan. Kan iemand me helpen met ietsje uitleg of iemand die dit ook heeft meegemaakt met een familielid??
dank je wel

6 reacties

Hallo Kelvintje,

Wat naar voor jullie allemaal. Je denkt dat de dokters (specialisten?) misschien iets achter houden. Mogelijk dat je je vragen aan je huisarts kan stellen? De huisarts kent jullie en heeft medische kennis, hij kan jullie helpen, uitleg geven en adviseren.
ik hoop dat je snel antwoorden krijgt.
Groeten,

Karin


Laatst bewerkt: 24/04/2018 - 16:39
Hallo. Ik heb dus gebeld met de dokterspraktijk van mijn mama. De arts waar ze altijd bij gaat was niet aanwezig. Maar had een andere dokter aan de lijn. Die kon me eigenlijk ook niet echt verder helpen of een degelijk antwoord geven. Alleen dat het niet goed klinkt.. 😢😢
Laatst bewerkt: 24/04/2018 - 16:39
Hallo Kevin,

Wat goed dat je gebeld hebt, jammer dat je geen antwoorden hebt gekregen.
De volgende stap kan zijn het advies van ellemes opvolgen en bellen of chatten met de kanker infolijn.

Ik kan me voorstellen dat je je moeder zo veel mogelijk wilt ontzien. Ik heb zelf ook eierstokkanker en merk aan mijn kinderen dat ze erg goed voor zorgen. Maar ik vind het als moeder toch erg fijn dat ze zorgen en angsten met me delen. Zodat we er samen over kunnen hebben.
Heb jij je zorgen met je moeder besproken? Misschien kan zij sommige van je vragen wel beantwoorden.
Ik wens succes bij het vinden van de antwoorden en het allerbeste voor de komende tijd.
groetjes,

Karin
Laatst bewerkt: 24/04/2018 - 16:39
Hallo Kelvintje,

Ik snap dat je ongerust bent over wat er allemaal met je mama gebeurt. Het klinkt niet goed.
Wat Karin zegt, is een goed idee.
Je kan ook hier je vraag stellen aan Cor de Kroon, de oncologisch gynaecoloog, die vragen beantwoordt in zijn 'eigen' discussiegroep. https://www.kanker.nl/discussiegroepen/12-gynaecologische-kanker/5539-stel-je-vraag-aan-dr-cor-de-kr...
Ook zou je kunnen chatten of bellen met de kanker infolijn op deze site. Het voordeel is dat je dan meteen antwoord krijgt op je vragen. Er zitten dagelijks professionele mensen klaar, die veel weten van oncologische behandelingen. Hopelijk kunnen zij je wat meer vertellen.
Ik hoop dat je hier mee verder kunt en dat je een antwoord op je vragen krijgt. Maar meer nog hoop ik dat je mama toch nog opknapt, want dat is het belangrijkste!
Ik wens jullie het allerbeste,
Vriendelijke groeten,
Ellemes
Laatst bewerkt: 24/04/2018 - 16:39
Dank je wel. Heb het bericht eens geplaatst op de link die je me hebt gegeven. Ik hoop dat ik snel antwoord zal krijgen. Zo in die onzekerheid leven is niet fijn. Dagelijks denk je na van hoe en wat..
mijn mama is mijn mijn mama niet meer als voordien. Mama zou normaal gezien gelijkelijk aan moeten opknappen. Wij zien ze enkel verder zakken..
Laatst bewerkt: 24/04/2018 - 16:39
Mijn ervaring is dat je weinig tot geen hulp krijgt bij eetproblemen en afvallen.
Wat mij heeft geholpen is een goede probiotica, proteïne poeder shakes (suikervrij) en ketodrink van Tavarlin om aan te sterken.
Het is oppassen geblazen bij afvallen, het kan bv cachexie zijn.
Laatst bewerkt: 01/05/2018 - 05:36