hoe groot is de kans op oedeem bij verwijderen klieren bekken/brca1gen en diabeet

Openbaar gesprek
5 december 2017 om 12.58,
gewijzigd 5 december 2017 om 17.25
74 x gelezen

Beste,

Heb vorig jaar borstkanker gehad. Toen werd ook ontdekt dat ik BRCA1 gendrager ben. Heb dubbele amputatie ondergaan met reconstructie van eigen buikweefsel. Pas geleden zijn preventief de eierstokken en eileider verwijderd. nu bleek op de eileider een hele kleine tumor te zitten (1,3mm). Nu wil de gyneacoloog bij de operatie (weghalen baarmoeder en vetschort) ook mijn klieren (buik/bekken) weghalen. Ik zie dat niet zo zitten, ben erg bang voor oedeem. Hoe groot is de kans hierop? Stel ik toch besluit de klieren weg te laten halen en ik krijg oedeem, hoe zit dat dan icm mijn diabetes?

gr. Lisette

1 reactie

Hallo Lisette,

Dat is een goeie maar ook moeilijke vraag van jou. Eigenlijk is het een nogal medische vraag. Ik neem aan dat je die ook aan je eigen behandelaars hebt gesteld, maar het mooie is, dat je deze vraag hier ook aan het medische team van Prof Roy Kruitwagen kunt stellen. Je krijgt dan een helder en eerlijk antwoord.
Hiervoor hebben we een aparte rubriek. Deze staat bovenaan als je de discussiegroep 'gynaecologische kanker' aanklikt.
Verder is er ook een besloten facebookgroep getiteld BRCA en CHEK2 NL en BE, waarin je je vraag kunt neerleggen en waar vermoedelijk meer vrouwen zijn die voor dezelfde vraag staan of hebben gestaan.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Persoonlijk zijn bij mij enige klieren uit de buik weggehaald ter controle (tijdens de debulking operatie 4 jaar geleden) en ik heb nergens last van. Maar ik heb geen diabetes ;-)
Veel sterkte en groetjes,
Ellemes
Laatst bewerkt: 05/12/2017 - 17:25