Kanker.nl bestaat 10 jaar en grijpt de gelegenheid aan om vooruit te kijken naar de komende 10 jaar. Want we willen ook in de toekomst houvast blijven bieden aan mensen die te maken krijgen met kanker.

Het aantal mensen met kanker blijft groeien, terwijl de zorg krimpt. Dit betekent dat de patiënt meer zelf moet gaan doen. Ook onderlinge steun zal belangrijker worden. Maar hoe? Wat heb je nodig om zelfredzaam te zijn? In dit jubileumjaar gaan we op zoek naar oplossingen, door met veel mensen in gesprek te gaan.

Grafiek

 

10 bijeenkomsten in het hele land

Tijdens bijeenkomsten verspreid over het land hebben we onderzocht welke hulp mensen elkaar kunnen bieden en hoe we dit kunnen organiseren. Wat kunnen vrienden en buren betekenen? Welke tips hebben lotgenoten? Waar vind je praktische hulp? Hoe schakel je een netwerk in? 

 

Ervaringen van deelnemers

Ervaring Ingeborg          Ervaring Zweef

De jubileumkoffer

Er is een speciale jubileumkoffer met ons meegereisd. In deze koffer hebben we alle ideeën verzameld. Op 15 juni overhandigen we deze koffer aan belangrijke vertegenwoordigers van de overheid en zorg. Zo weten zij wat er speelt bij de mensen om wie het gaat en kan kanker.nl samen met hen aan de slag!

Koffer

 

Heb je een tip?

De bijeenkomsten hebben intussen allemaal al plaatsgevonden. Heb je een tip die de patiënt van de toekomst op weg kan helpen naar meer zelfredzaamheid? Via dit formulier kun je jouw tip met ons delen.