Moderator worden

John

Wil jij vanuit je eigen ervaring iets betekenen voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten? Bedenk dan of de vrijwilligersfunctie als moderator van een online gespreksgroep bij jou zou passen.
 

Op kanker.nl zijn rond de 49 gespreksgroepen, over kankersoorten en overstijgende thema’s zoals Vermoeidheid, Niet meer beter worden en Sport en bewegen bij kanker. Daarin stellen deelnemers aan kanker.nl elkaar vragen en delen ze hun ervaringen.

Als moderator van een gespreksgroep ben je voor die groep het aanspreekpunt. Je zorgt voor een goede sfeer in de groep en helpt nieuwe deelnemers op weg.  
Voor een aantal gespreksgroepen zoeken we nog moderatoren. Kom je bij ons team? 

Voor deze gespreksgroepen zoeken we een moderator: 

Wat houdt moderator zijn in: 

  • je zorgt voor interactie in je groep
  • je zorgt voor een goede sfeer in de groep
  • je zorgt ervoor dat de huisregels worden nageleefd 
  • je hebt regelmatig contact met andere moderatoren
  • het kost je gemiddeld 2 tot 4 uur per week

Wat zeggen onze moderatoren?

"Ik heb als moderator veel opgestoken van wat er allemaal voorbij komt. En ik kan daadwerkelijk iets betekenen voor anderen."

"Doen! Je kunt zo veel betekenen voor lotgenoten. En kanker.nl wordt er beter van."

"Het kost wel wat tijd, maar je kunt die natuurlijk zelf indelen."

"Soms is een enkel woord waaruit jouw betrokkenheid blijkt al genoeg. Je betekent echt iets."

"Ook al weet je niet alles, je helpt anderen ermee. De website blijft er een fijne plek door."

Met wie werk je samen als moderator?

Moderator ben je niet alleen. De meeste groepen hebben twee moderatoren. Vier keer per jaar ontmoeten alle moderatoren van kanker.nl elkaar op de moderatorendag. Ook heb je nauw contact met de communitymanagers van kanker.nl. Voordat je begint als moderator, krijg je een training van de communitymanagers.  

Kan ik moderator worden?

Iedereen kan moderator worden. Je hoeft niet per se zelf kanker te hebben of hebben gehad. Ook naasten kunnen moderator worden of mensen die zich op een andere manier nauw betrokken voelen bij het onderwerp. Het is wel handig dat je goed met de computer en internet kunt omgaan. 

Contact 

Wil je meer weten? Stel je vraag aan communitymanagers Judith en Parastou via communitymanager@kanker.nl. Dat kan gewoon vrijblijvend natuurlijk.  

Heeft jouw favoriete gespreksgroep nu geen moderator nodig? Vink dan het vakje ‘moderator worden’ aan bij de Voorkeuren in je profiel.