Ziekenhuizen voor hodgkinlymfoom

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Meestal kun je voor een hodgkinlymfoom in je eigen ziekenhuis behandeld worden. Soms moet je naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Bijvoorbeeld omdat je een speciale behandeling nodig hebt.  

Je hematoloog bespreekt waar je het best behandeld kunt worden. Dat heeft ook te maken met het stadium van je ziekte.

Sommige behandelingen kun je alleen in een expertisecentrum krijgen. Een expertisecentrum is een ziekenhuis met veel kennis over en ervaring met hodgkinlymfoom. Een stamceltransplantatie bijvoorbeeld kun je alleen in een expertisecentrum krijgen. Ook als de ziekte terugkomt na een eerdere behandeling, kun je soms beter naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

Goed om te weten: ook als je niet naar een ander ziekenhuis hoeft, overlegt je hematoloog met hematologen uit een ander ziekenhuis. 

Een ziekenhuis kiezen 

Heb je vragen over het kiezen van een ziekenhuis? Dan kun je terecht bij je huisarts, patiëntenorganisatie Hematon en bij je zorgverzekeraar.  

Bij patiëntenorganisatie Hematon kun je informatie over Ziekenhuiskeuze bij lymfeklierkanker lezen. Ook kun je navragen hoe andere patiënten hun behandeling ervaren hebben.

De HOVON

Voor hematologische kanker is HOVON een belangrijke organisatie. Alle hematologen in Nederland die mensen met kanker behandelen werken samen binnen de HOVON. De HOVON maakt richtlijnen voor artsen. Ook nieuw wetenschappelijk onderzoek (trials) gebeurt binnen HOVON-verband. 

Colofon

Met medewerking van:

Foto Matthijs Westerman

Dr. Matthijs Westerman

Internist-hematoloog, Noordwest Ziekenhuisgroep, Alkmaar

Logo Hematon

Hematon

Patiëntenorganisatie

Website

illustratie-ervaringsdeskundigen-mensen

Mensen die hodgkinlymfoom hebben (gehad)

logo nvvh

Nederlandse Vereniging voor Hematologie (NVvH)

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: januari 2024