Bijwerking BCG spoeling

Openbaar gesprek
12 oktober 2016 om 21.31,
gewijzigd 19 november 2017 om 02.38
501 x gelezen
Is er iemand bekend met pijn aan 1 kant van het gezicht na een BCG spoeling? Het gaat om pijn vanaf de zijkant van het voorhoofd, pijn achter een oog, via de kaak naar de zijkant van de hals. Heeft iemand daar ervaring mee?

7 reacties

Hoi Aggie,

Wat een nare bijwerking van de spoeling. Ik heb de afgelopen jaren heel veel klachten voorbij zien en horen komen die in de categorie 'griepachtige verschijnselen' passen, maar de klachten die jij beschrijft zijn ook voor mij onbekend. Ik zou, in jouw plaats, deze klachten zeker ook melden bij de urologie poli, wellicht hebben die wel ervaring met deze klachten. Laat je ons even weten hoe het verder gaat?

Succes en Sterkte!

Rita.


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Gelukkig was de volgende dag de pijn in het gezicht over. We houden het maar op toeval mede omdat het niet als bijwerking geregistreerd staat. Rita bedankt voor je reactie.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Aggie,
Deze bijwerking heb ik nooit gehad. Wel een echt levensgroot probleem met de TBC bacterie. Aan het eind van de oorlog heb ik TBC gehad. Blijkbaar heb ik nu na 70 jaar nog zoveel antistoffen in mijn lichaam dat het bijna verkeerd afliep na de 7e behandeling. Het ging erg plotseling. Hiermee moet je dus oppassen, mogelijk kan er ook bij jouw een weerstand van het lichaam zijn door antistoffen.
Sterkte er mee,
WiHo.
Laatst bewerkt: 17/11/2017 - 05:31
Hallo WiHo,
Bedankt voor je reactie. Ondertussen heeft mijn partner 12 spoelingen gehad. Bij de laatste 3 had hij wat heftiger bijwerkingen. Hij voelde zich steeds grieperig in de dagen na de spoeling. Dit heeft in totaal 3 weken geduurd. Hij is nog steeds erg moe en heeft veel last van zijn lijf. Nu zou hij ook een burnout hebben dus vragen we ons af wat nu waar vandaan komt. Kortom het blijft moeilijk om vast te stellen of en welke klachten van de spoelingen komen. Eerst de cystoscopie volgende maand maar af wachten en daarna bespreken hoe nu verder.
Groetjes
Aggie
Laatst bewerkt: 17/11/2017 - 05:31

Hallo Aggie,

de door jou vermelde last komt mij bekend voor, kreeg eerst de voor mijn gevoel de mindere spoelingen na de eerste 5 TURT's, na de laatste TURT gingen we over op de BCG en toen begon de last met bijkomend helemaal geen fut meer na een half uur sloffen ben ik op, na de laatste Cytoscopie kreeg ik aan een kant blij te horen (ik kijk wel mee ook bij de TURT) het was schoon maar ik moest dus toch nog volgende week beginnend nog 3 maal BCG spoeling hebben en hoef dan pas over 5 maanden weer aan de bak, wat niet leuk is door de prostaatbestraling is de doorgang nauw wat dus elke keer problemen geeft. Dan altijd 2 dagen van de leg. Maar het helpt en dat is toch de hoofdzaak.

Sterkte en zet hem op groetjes Jopa


Laatst bewerkt: 19/11/2017 - 02:38
Heel veel sterkte volgende week. Het is niet altijd even leuk maar alla het helpt recidive te voorkomen dan is de keuze van wel of niet wat makkelijker.

Groetjes
Aggie

Laatst bewerkt: 19/11/2017 - 02:38