Hulp gevraagd voor surinaamse moeder 53

Openbaar gesprek
17 september 2015 om 15.18,
gewijzigd 30 september 2015 om 22.37
133 x gelezen
Beste forum leden,
Graag breng ik dit onderwerp aan de orde , dit gaat niet om mij , maar ik zoek hulp hulp voor een moeder van 53 jaar , 4 kinderen woonachtig in Suriname.Voor mij nog erg jong
Onlangs is bij haar helder cellig nierkanker geconstateerd na nefrectomie links in 2006 met metastase- bilaterale longhaarden en mediastinale lymfeklier haarden , erg heftig.
Ik zit met mijn handen in het haar, de artsen in Suriname hebben een recept uitgeschreven het gaat om SUNITINIB CAPS 50 MG OF SUTENT.dit medicijn is echter niet te krijgen in Suriname , Heeft iemand een idee hoe dit aan te pakken. Mail mij dialofen@hotmail.com
Alvast bedankt
Diana

9 reacties

Hoi Diana,

wat erg voor je, heel veel sterkte. En wat erg dat je moeder geen toegang heeft tot dit medicijn. De sutent wordt echter heel strikt per kuur voorgeschreven, je hebt geen voorraad. Ik zou ook oppassen met zomaar medicijnen van vreemden aannemen... Heel veel sterkte met alles! Liefs 
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Vera Bedankt voor je reactie,dit is het enige wat in mij opkomt op dit moment,ik probeer van alles omdat je met je rug tegen een muur wordt aangedruk.Een financiƫle bijdrage vragen daar zit niemand op te wachten ,maar mischien moet ik de teks aanpassen ,zodat ik zelf met het recept in de apotheek kan stappen.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hallo Diana,
Sunitinib wordt inderdaad voorgeschreven bij uitzaaiing van nierkanker. Maar (ook) in Nederland wordt het medicijn niet door elke apotheek verstrekt en het gebruik moet nauwgezet worden gecontroleerd door een oncoloog. Kan de Surinaamse arts niet vertellen waar het medicijn dan wel is te verkrijgen? 
Succes met je zoektocht.
Met vriendelijke groet,
Modest
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Modest, Bedankt voor he reactie Dit medicijn is niet te vinden in Suriname, Ik heb een recept en ze is ook onder behandeling van een oncoloog, hij heeft dit medicijn voorgeschreven
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Sutent met als werkzame stof sunitinib is alleen in de ziekenhuisapotheken verstrekt en alleen op recept van een oncoloog die veel ervaring heeft met dit middel.
Met vriendelijke groet
Henk2112
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Henk, Nee heb je ,ja kun je krijgen .Er is een recept van de oncoloog vanuit Suriname, maar omdat de kosten voor aanschaf hoog zijn ,vandaar mijn oproep mischien iemand eegens nog restantje overheeft.Graag zelfs
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dag Diana60,

Een hele verdrietige situatie waar die Surinaamse moeder nu in zit.
Ik begrijp niet dat een oncoloog een recept uitschrijft, terwijl het in Suriname niet te verkrijgen is.
Deze oncoloog heeft dus ook geen ervaring met dit medicijn. Sutent is een risicovol medicijn.
Alleen oncologen die ervaring hebben met dit medicijn, mogen het voorschrijven.
Het bij elkaar zoeken van "restjes" Sutent is geen oplossing.Ook aan het bewaren van Sutent worden strikte eisen gesteld. Het gebruik van Sutent zonder goede begeleiding kan gemakkelijk tot levensgevaarlijke situaties leiden.
De werkelijkheid is soms heel moeilijk onder ogen te zien, maar ik zie vooralsnog geen oplossing
Veel sterkte.

Groet, Henk2112


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hoi Diana,

Wat een moeilijke situatie voor de vrouw in Suriname die sutent nodig heeft.

Helaas worden deze medicijnen alleen uitgegeven in Nederland door enkele ziekenhuisapotheken op recept van een arts verbonden aan deze desbetreffende ziekenhuizen. Deze zogenaamde gespecialiseerde medicatie waaronder sutent is dus niet op een andere manier te verkrijgen dan via een arts en de ziekenhuisapotheken.

Via onderstaande link kan je ook de informatie en  brief van de regering hierover lezen.

https://www.kanker.nl/organisaties/levenmetkanker-beweging/5529-aantal-kankermedicijnen-alleen-via-z...

Misschien kan de arts van deze patiƫnte nog contact opnemen met een arts /ziekenhuis in Nederland maar het middel wordt niet opgestuurd.

Het spijt mij ook geen beter nieuws te kunnen geven.

Met vriendelijke groeten,

Annemieke


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Annemiek, Bedankt voor je reactie. Deze dame heeft een recept ,die mij heeft bereikt maar de medicatie moet zelf betaald worden en is erg duur.Er is een deel gekocht ook via de apotheek ,maar we zijn er lang nog niet .De dame heeft van de arts gehoord dat ze 2 jaar heeft,om niets te doen is onmenselijk.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14