pazopanib en everolimus + lage dosis cyclofosfamide

Openbaar gesprek
25 april 2015 om 09.36,
gewijzigd 26 augustus 2015 om 14.12
279 x gelezen
Sinds ca 2 jaar heb ik niercelkanker met uitzaaiingen in de botten. Daarvoor gebruik ik tot nu Pazopanib 800mg/dag
Vanwege de vervelende bijwerkingen en het ontstaan van een nieuwe uitzaaiing (bekken) heb ik contact gehad met het VUmc. Die hebben momenteel een studie lopen met Everomilus in combinatie met een lage dosis cyclofosfamide. 

Mijn vragen:
Wie heeft ervaring met Everomilus?
zijn er deelnemers die ook meelopen in deze studie van het VUmc?
wat zijn de ervaringen hiermee?

Alvast dank voor de reacties,
Wiebe Woldhek

2 reacties

Dag Wiebe Woldhek,
je stelt een vraag over een combinatie therapie van everolimus met een lage dosis cyclofosfamide. In het VUmc. Mijn partner heeft deze ( experimentele ) therapie in genoemd ziekenhuis gevolgd. Wij zijn daar zeer over te spreken. De bijwerkingen van everolimus moet je ook niet onderschatten. Elke 4 weken controle en elke 8 weken een CT scan. Kortom: alles werd heel goed begeleid. Na ruim 7 jaar botmetastasen,
weinig tot geen ziekteuitbreiding. Dus nu even enkele maanden zonder medicijnen.
groet, Henk2112
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Ik ben ook al 2 jaar RCC patient. Wel van het subtype chRCC (chromofoob) maar gelukkig nog geen metastasen op afstand maar alleen lokaal.
Ik zit op Afinitor (Everolimus) maar heb wonderbaarlijk eigenlijk geen noemenswaardige bijwerkingen behalve zware vermoeidheid, dat toont ook de te lage HB waarde aan maar de vermoeidheid was natuurlijk al aanwezig omdat je lichaam ook nog vecht tegen de ziekte.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14