Periode na de bestraling

Openbaar gesprek
25 november 2016 om 11.16,
gewijzigd 15 september 2018 om 10.58
34 x gelezen

Inmiddels heb ik de bestralingen gehad, 17 x in totaal. Over 4 weken heb ik weer een gesprek met de radioloog om te kijken en te bespreken hoe mijn lichaam herstelt van de bestralingen. Momenteel ben ik begonnen met bijvoeding aangezien ik toch de laatste week bijna 2 kg. ben afgevallen, deels door het feit dat ik heel weinig eet omdat ik behoorlijk misselijk ben.

Ik krijg verder geen scan of andere onderzoeken om te kijken wat de bestraling heeft gedaan en of er eventueel ook uitzaaiingen zijn gekomen, die had ik bij de PET scan niet.
Ze gaan geen onderzoeken doen omdat er volgens de radioloog dan toch niks meer aan te doen is. Ik vind dit toch raar aangezien ze toch ook uitzaaiingen kunnen behandelen. Ik vraag me wel af of er meerder lotgenoten zijn die na de bestralingsbehandeling geen verdere onderzoeken hebben gehad.
.


6 reacties

Hallo Joke,
Ik weet niet of het een standaardprocedure is, maar ik heb na de bestralingen en chemotherapie ook geen scans meer gehad. Ook na de buismaagoperatie zijn er geen scans meer gemaakt. Ik heb navraag gedaan bij de chirurg bij een controlebezoek en deze gaf aan dat de scans geen eenduidig beeld geven en alleen maar onrust zouden veroorzaken. Als er toch nog uitzaaiingen zijn/ontstaan is er inderdaad toch maar weinig aan te doen. Daar moet je het maar mee doen. Ze gaan af op wat je vertelt en kijken dan of er reden is tot nader onderzoek.
groet, xinran


Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hallo,

Ik wacht het maar af, heb alleen bestralingen gehad. Ben nu erg beroerd en heb bijvoeding gekregen, maar dat vliegt er zo weer uit. Als een scan inderdaad alleen maar onrust geeft , is het dat ook niet waard. Moeten maar zien wat de toekomst brengt.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28

dag Joke,

Jouw diagnose is nog maar net geweest, dus een scan levert in ieder geval ook niet veel nieuws op als het gaat om het algemene beeld. Uitzaaiingen hebben ook 'groeitijd' nodig om zichtbaar te kunnen worden op een scan, dus als de diagnose in augustus pas is geweest zou je volgens mij augustus komend jaar eens om een scan kunnen vragen.

Ik ben destijds wel geopereerd (buismaag), en bij mij wordt jaarlijks een controlescan gemaakt om te zien of er uitzaaiingen zijn. Wens je het allerbeste, over een paar weken kun je vast weer meer zelf eten, en dat is ook lekkerder ;-)

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28

Hallo,

Ik heb dus alleen bestralingen gehad, en dat is nu 2 weken geleden. Ik heb het idee dat ik met de dag beroerder wordt en het eten wat ik dan binnenkrijg, vliegt er net zo hard weer uit.

Weer met het ziekenhuis gebeld vandaag en moet nog teruggebeld worden over eventuele medicatie tegen de misselijkheid. Dit is enorm vermoeiend en de hele dag beroerd op bed liggen is geen pretje.
Gelukkig woont mijn dochter vlakbij en die komt paar keer per dag drinken brengen etc.


Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
De misselijkheid gaat maar niet weg, heb 5 dagen Primperan gehad maar heeft niet geholpen.
Ziekenhuis gaat me ook niet opnemen omdat ik nog genoeg drink en volgens hun niet spectaculair afval ,1/2 kg in 2 weken.
Voor mij hoeft het zo niet meer, lig de hele dagen beroerd, alleen op bed. Ik moet 21 december weer naar de radioloog, maar dat duurt nog meer dan een week.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste Joke,
Ik ben zelf tijdens mijn chemokuur ook heel erg misselijk geweest en was te zwak om te kijken naar alternatieven buiten het reguliere circuit.
Tijdens mijn herstel heb ik veel baat gehad met acupunctuur en ik weet dat zij ook bij misselijkheid verlichting kunnen geven. Veel sterkte en de misselijkheid kan echt weer minder worden,

Anne

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28