Zoekresultaten Trials (14 resultaten)
-
Atalanta-1 studie (non-hodgkinlymfoom)
Een fase I/II multicentrum onderzoek ter evaluatie van de haalbaarheid, veiligheid en effectiviteit van point-of-care geproduceerde 19CP02 cellen bij patiënten met recidiverend of refractair B-cel non-Hodgkin lymfoom Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Momenteel kunnen patiënten deelnemen aan de afzonderlijke onderdelen 1.1A (registratiestudie), deel 1.2 (psychologische vragenlijsten) en deel 2 (opvolging van het kind). De inclusies voor de overige onderdelen zijn in Nederland afgerond.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.
-
FAPI for CUP-studie (Primaire Tumor Onbekend (PTO))
Onderzoek naar een nieuwe methode om de primaire tumor op te sporen met een PET-CT-scan waarbij een nieuwe tumorzoekende stof (F-FAPI) wordt gebruikt.
-
Nieuw GENAYA (complete DNA-analyse voor jongvolwassenen met kanker)
Het GENAYA-project en maakt een volledige DNA-profilering van de tumor bij patiënten met uitzaaiingen van kanker of AYA’s die een slechte prognose hebben mogelijk. Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
GO42144 - studie (Gevorderde of gemetastaseerde vaste tumoren met een KRAS G12C-mutatie, waaronder niet-kleincellige longkanker (NSCLC), colorectale kanker (CRC) en andere vaste tumoren)
GDC-6036 is ontworpen om een specifieke mutatie (G12C genaamd) in het KRAS-gen, die de groei van kankercellen kan bevorderen, te blokkeren. Toen muizen met tumoren met de KRAS G12C-mutatie GDC-6036 kregen toegediend, vertraagde of stopte dit de groei van kankercellen. GDC-6036 is een onderzoeksmiddel. Dit betekent dat de gezondheidsinstanties het middel ofwel als monotherapie, ofwel in combinatie met andere kankergeneesmiddelen niet hebben goedgekeurd voor de behandeling van kanker. Vóór dit onderzoek is het niet getest bij mensen. Dit is de eerste keer dat GDC-6036 aan mensen wordt gegeven. In dit onderzoek wordt GDC-6036 gegeven aan patiënten met niet-kleincellige longkanker (een type longkanker), colorectale kanker (kanker van de darmen) of andere kankertypes.
-
HOVON 161 - studie (Non-hodgkinlymfoom
Een onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van in het ziekenhuis geproduceerde CAR T- cellen als behandeling voor patiënten met een B-cel Non- Hodgkin lymfoom waarbij de ziekte is teruggekeerd of niet heeft gereageerd op de eerdere behandeling(en). De informatie van deze studie is verkort weergegeven. Meer informatie over dit onderzoek is te vinden via: HOVON
-
HOVON 170 (Diffuus grootcellig B-cel lymfoom)
ANTICIPATE: het voorkomen van anthracycline-geïnduceerde hartschade door behandeling met dexrazoxaan bij patiënten met een diffuus grootcellig B-cel lymfoom: een prospectief gerandomiseerd onderzoek (HOVON 170 DLBCL-ANTICIPATE). Voorkómen van hartschade door anthracycline-bevattende chemotherapie bij patiënten met lymfeklierkanker door middel van dexrazoxaan De informatie van deze studie is verkort weergegeven. Meer informatie over dit onderzoek is te vinden via: HOVON
-
LAX - studie (Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een pijnlijke polyneuropathie als gevolg van chemotherapie. Onderzocht wordt of pijnstilling door lacosamide net zo goed is als duloxetine.