Zoekresultaten Trials (77 resultaten)
-
AMICO- studie (Dikkedarmkanker)
Onderzoek naar de effecten van een fysiek trainingsprogramma tijdens chemotherapie bij patiënten met uitgezaaide darmkanker op behandelaanpassingen en progressievrije overleving.
-
ATAPEMBRO (Baarmoederkanker, Dikkedarmkanker, Dunnedarmkanker, Maagkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide dikkedarmkanker, microsatelliet instabiele baarmoederkanker, dunnedarmkanker en maagkanker. Onderzocht wordt of het toevoegen van een nieuw middel aan de behandeling met immunotherapie effectief is in het tegenhouden van de ziekte. * Toelichting microsatelliet instabiele (MSI) tumor: Normaal gesproken worden fouten in het DNA gerepareerd. Bij kanker kan er iets mis zijn met de reparatiemechanismen van het DNA. Als dit bij de tumor aan de hand is, wordt het een microsatelliet instabiele tumor (MSI) genoemd.
-
AZUR-2 studie (Dikkedarmkanker)
Een open, gerandomiseerde fase 3-studie naar een perioperatieve monotherapie met dostarlimab versus de standaardzorg bij deelnemers met onbehandelde, operabele T4N0- of stadium III- dMMR/MSI-H-dikkedarmkanker Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
BREAKWATER - studie (Dikkedarmkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide darmkanker met een BRAF V600E-mutatie. In deze nieuwe behandeling worden de medicijnen encorafenib en cetuximab in combinatie met chemotherapie gegeven.
-
AuspiCiOus - studie (Maagkanker, Slokdarmkanker)
Patiënten met een dMMR maagkanker of slokdarmkanker worden behandeld met twee chemokuren gevolgd door immuuntherapie. Er wordt onderzocht wat de invloed is van chemotherapie gevolgd door immuuntherapie op de tegen de tumor gerichte afweerreactie. Daarbij wordt gekeken of de combinatie van deze behandelingen beter werkt dan enkel chemotherapie.
-
CIP - studie (Kanker tijdens de zwangerschap, Meerdere kankersoorten)
Onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. Onderzocht wordt hoe vaak kanker tijdens de zwangerschap voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor moeder en kind. Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen. Momenteel kunnen patiënten deelnemen aan de afzonderlijke onderdelen 1.1A (registratiestudie), deel 1.2 (psychologische vragenlijsten) en deel 2 (opvolging van het kind). De inclusies voor de overige onderdelen zijn in Nederland afgerond.
-
CAIRO-7 studie (Dikkedarmkanker)
Onderzoek naar de behandeling met radioactieve holmiumbolletjes* voor oudere en/of kwetsbare patiënten met dikkedarmkanker met alleen uitzaaiingen in de lever. *ToelichtingHolmiumbolletjes zijn bolletjes met een radioactief deeltje (holmium). De bolletjes worden ingespoten in de leverslagader, waardoor de bolletjes de uitzaaiingen bereiken. Het is een vorm van lokale bestraling, die ook wel radio-embolisatie wordt genoemd
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
DRUG Access Protocol (alle solide tumoren)
Onderzoek om nieuwe anti-kankermedicijnen beter beschikbaar te maken en gegevens te verzamelen over de werkzaamheid en veiligheid van gerichte anti-kankermedicijnen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding.
-
DRUP-studie (Onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek voor patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker voor wie geen standaardbehandeling meer beschikbaar is. Onderzocht wordt of voor deze patiënten doelgerichte therapie - bedoeld voor andere kankersoorten, maar wel met dezelfde kankercelkenmerken - effectief is.