Hoe werkt het? (klik om te openen)

Via Vraag het een professional kun je vragen stellen aan een deskundige op kanker.nl. Bijvoorbeeld een vraag over je diagnose of de onderzoeken die je krijgt. Of vragen over je behandeling en de bijwerkingen daarvan. Ook kun je bij ons terecht voor vragen over je leven met/na kanker. De deskundige kan met je meedenken en uitleg geven. Goed om te weten: de professionals vervangen nooit je eigen arts, verpleegkundige of hulpverlener. Die blijft altijd je eerste aanspreekpunt.

Hoe kunnen we je het beste helpen?

Heb je een vraag over iets in je online patiëntendossier? Bespreek die altijd eerst met je arts. Heb je er daarna nog vragen over, dan kun je bij ons terecht. Maar vraag altijd eerst je arts.

Stel je vraag zo duidelijk mogelijk

Wat zet je in je vraag? Dit kan belangrijk zijn om te noemen:

  • Welke onderzoeken je hebt gehad
  • Het stadium van de ziekte
  • Kenmerken van de tumor, bijvoorbeeld hormoongevoeligheid of genmutaties
  • Uitslagen van onderzoeken: bijvoorbeeld de PSA-waarde of de CIN-uitslag
  • De eindconclusie in het verslag van weefselonderzoek

Heb je vragen over bijwerkingen of gevolgen van de behandeling? Schrijf dan bijvoorbeeld:

  • Welke medicijnen je gebruikt of hebt gebruikt
  • Wanneer je bestraling kreeg
  • Wanneer je geopereerd bent 

Heb je vragen over omgaan met kanker? Schrijf dan bijvoorbeeld:

  • Welke problemen je ervaart. Heb je bijvoorbeeld last van angst of onzekerheid, of problemen met je relatie? Of heb je vragen over hoe het gaat met je werk?

Wat kun je beter niet doen?

  • Plaats niet het hele verslag van weefselonderzoek.
  • Plaats geen afbeeldingen van scans of röntgenfoto's.
  • Plaats geen foto’s van bobbeltjes, vlekjes en dat soort dingen.
  • Plaats geen namen, telefoonnummers, mailadressen van jezelf of zorgverleners.

Gebeurt dit toch? Dan moeten we dit soort extra gegevens helaas verwijderen.

Vind je het moeilijk om een vraag te stellen? Dan kunnen de voorlichters van kanker.nl helpen bij het maken van een vraag.

Goed om te weten:

  • Alle vragen en antwoorden zijn openbaar. Elke bezoeker van kanker.nl kan de vraag en het antwoord meelezen. Gebruik daarom altijd de naam die je hebt gekozen toen je een account aan hebt gemaakt.
  • Onze professionals stellen geen diagnose, geven geen second opinion en geen behandeladvies. Heb je klachten die door kanker kunnen komen, dan kun je het beste naar je huisarts gaan.

Hoe werkt het?

  • Om een vraag te kunnen stellen heb je een account nodig. Heb je een account dan moet je eerst inloggen.
  • Kies de professional(s) aan wie je een vraag wilt stellen. Klik op Stel je vraag en klik daarna op vraag versturen.
  • De professional probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
  • Je krijgt een melding op je overzicht met activiteiten als je vraag beantwoord is.

Blaasbloedingen na baarmoederhalskanker

Goedenavond 

in december 2015 is de diagnose baarmoederhalskanker gesteld. Ik heb hiervoor 25 uitwendige en 3 inwendige bestralingen gehad. Gecombineerd met vijf chemokuren. 
door aanhoudende diarree heb ik eind 2016 40 behandelingen met HyperBare zuurstof therapie gehad. Lange tijd is het goed gegaan maar ineens ging ik bloedplassen. Veel buikpijn en veel stolsels. Tijdens een cytoscopie bleken er meerdere kleine wondjes in mijn blaas te zitten die tijdens een operatie zijn dichtgebrand. Dit is nu vijf weken geleden en ik blijf bloed plassen en veel pijn houden. Ik gebruik bloedverdunners aangezien ik twee keer een trombose been heb gehad. De uroloog geeft aan dat ik veel moet blijven drinken om zo de blaas te spoelen. Door de pijn en het vele plassen zit ik nu nog steeds in de ziektewet. Stoppen met de bloedverdunners, ook voor korte tijd, vindt de internist niet goed. Ik word er moedeloos van. Wat kan er op dit moment nog meer gedaan worden? Kan het nog steeds door de operatie aan de blaas zijn?  Ik woon en werk op Bonaire. We hebben niet altijd een uroloog op het eiland. Dit maakt dat ik voor eventuele aanvullende behandeling naar Aruba of Curaçao moet. Nu met de COVID-19 ook niet echt wenselijk. Wat is uw gedachten hierover?

Antwoord

Beste Franca,

Wat een nare situatie. Wat betreft de pijn bij het plassen zou t nog van de operatie kunnen komen misschien. En weet je zeker dat er gern blassontsteking bij is gekomen? Gebruik je iets tegen de pijn? Wat betreft t bloed plassen: denk dat je voor jezelf de afweging moet maken of je niet toch een tijdje kunt stoppen met de antistolling. Die tromboses: was dat rondom een operatie? Zijn er andere risicofactoren mbt trombose (roken, overgewicht, weinig beeegen) die je kunt beinvloeden om t risico op trombose te vrrminderen?

Hoop dat je hier iets mee kunt, sterkte!

Cor de Kroon

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Beste dokter de Kroon

 

hartelijk dank voor uw reactie. Er is inderdaad een blaasontsteking geconstateerd waarvoor nu antibiotica. Hopelijk gaat de pijn hierdoor weg. Ook gebruik ik tramadol als pijnstilling. De oorzaak van de trombose is nog steeds onduidelijk. Maar de internist gaat nogmaals overwegen of ik toch niet,al is het maar voor twee dagen, kan stoppen met de bloedverdunners. Verder afwachten tot februari wanneer er een uroloog op het eiland is. Geduld hebben dus en hopen dat de antibiotica aanslaat. 
De beste wensen voor 2021. 
met vriendelijke groet Franca Iven. 

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46