Onduidelijkheid over de oorzaken.

Onduidelijkheid over de oorzaken van mijn oog-probleem. 

Het onderzoek naar de oorzaken van mijn oog-probleem is nog niet klaar, Inmiddels heb ik een tweede punctie gehad en krijg ik een tweede MRI-scan. De oogarts en de optometrist hebben mijn ogen grondig gemeten en getest. Een vermoedelijke oorzaak is hersenuitval. In de nacht  van 1-2 januari heb ik waarschijnlijk een TIA gehad. Dit was te zien op de hersenscan. Ik heb er niets van gemerkt en heb er ook  - behalve het dubbelzien - niets aan overgehouden. Wel is het verontrustend. Een TIA is een vaak een  voorbode voor een zwaardere infarct. 

Zekerheid over de oorzaken heb ik dus nog niet. Nog steeds kunnen er uitzaaiingen zijn. Ik word gevolgd door de oogkliniek. Het kan zijn dat het probleem vanzelf overgaat of vermindert. Als het volgende maand niet beter gaat krijg ik een prismabril  of een oogoperatie. De oogoperatie zal dan in Utrecht zijn.

Meer kan ik dit keer niet.- Alles doe ik met één oog- toch nog knap vind ik zelf.

 

5 reacties

Een bezoek aan een neuroloog lijkt me voor de hand liggend, met 2 ogen jou verhaal lezend.

Sterkte

Laatst bewerkt: 07/03/2020 - 17:34

Hallo GJVR,

Wat fijn dat je ons op de hoogte houdt. Ja goed hoor als je met één oog schrijft. Dankjewel!!

Een beetje duidelijker lijkt het me als ik het zo lees. Maar wel allemaal heel vervelend. Vooral ook dat uitzaaiingen nog niet uitgesloten zijn.

Dat wachten en de onzekerheid zijn zo slopend. Heb je goede strategieën om de stemming er een beetje in te houden. Ik leef met je mee en hoop van harte dat het van nu af aan beter wordt. 

Hartelijke groet en liefs Loes

 

Laatst bewerkt: 07/03/2020 - 18:13