Kanker is de Hitler onder de ziektes

Ik las een onlangs een interview met Professor René Bernards.

Interessant, hij verwacht dat in vijftien jaar voor negen van de tien patiënten kanker een chronische ziekte wordt à la aids. Met een tumor die controleerbaar is. En met een goede kwaliteit van leven.

(source:  https://www.ad.nl/wetenschap/professor-over-15-jaar-is-kanker-chronisch…)

Hoeveel van ons kunnen hierop wachten?

Dat ging door mij heen toen ik dit las. Ik had net gehoord dat een tweede kanker in ontwikkeling was in mijn lichaam. Natuurlijk had ik al besloten om ook deze tweede ‘bugger’ te overleven toen men mij vertelde dat darmkanker tenslotte ‘goed’ te overleven is.

Vreemd toch dat we dit soort opmerkingen altijd te horen krijgen van iemand die nooit kanker gehad heeft.

Wat is er ‘goed’ in dit geval?

Ik ga vanaf begin oktober weer door de molen. Een nieuw team, dus we beginnen natuurlijk weer bij het begin. Scan, bloedwerk, etc. Het is inmiddels twee maanden geleden dat ik het transfer naar het nieuwe team begonnen ben. En, ook de genetische procedure moet ik opnieuw beginnen.

Hebben mijn poliepen begrepen dat mijn lichaam ze niet wil en zijn ze spontaan afgestorven? Hebben ze begrepen dat ik geen tijd heb voor kanker?

Mijn dochtertje vertelde me gisteren  dat ze tijdens de drama-klas moesten uiten voor wie ze enorm respect hebben. De meeste kids kwamen met namen van acteurs en zangers. Nou, niet mijn dochter, zij vertelde dat de persoon voor wie zij het meeste respect had, dat was haar moeder. Ik dus. Met stomheid geslagen (het is tenslotte een tiener), vraag ik haar waarom …

Simpel, ik had al één hitler overleefd. En omdat ze tenslotte niet alleen hier kan blijven wonen, zou ik ook die tweede hitler wel effe aanpakken. Hi(t)larisch …

 

Artwork by Frans Vogels

 

@vogels_artworks #vogels_artworks #fransvogels #IAmACancerchick #CancerSucks #LetItBe #KeepFightingCancer #Cancer #Biopsy #Surgery #WTF #NoMoreExcuses #Hitlarisch #Tienerdochter #Kanker #FuckKanker

1 reactie

Hoeveel van ons kunnen hierop wachten? Nou ik niet. En zit er ook niet op te wachten ook. Ik heb het te druk om er voor te zorgen, dat ik als palliatief  patient zo vrolijk mogelijk leef.

Iets wat er over 20 jaar gebeurt, interesseert mij niet meer. Bovendien, ik hoor dat soort opmerkingen al meer dan 50 jaar en ik moet het nog steeds zien gebeuren.

Prettige feestdagen en sterkte gewenst.... H

Laatst bewerkt: 12/12/2019 - 17:22