Yeahh op de helft van de chemo. 6 van de 12 paclitaxel en trastuzumab gehad

Afgelopen donderdag nummer 6. Vanaf nu mogen we aftellen.  
Ik heb wel iets gevraagd tegen het maagzuur. Ik had afgelopen week hele week het maagzuur. Als ik maar iets at of dronk patsboem gelijk branden niet normaal. Heb gister eerste pilletje genomen en hielp gelijk. Ook gevraagd om slaappilletjes. Ze zijn er geen voorstander van maar heb echt aangegeven dat ik maar 1 keer in de week eens een keer meer dan 2 uur per nacht zou willen slapen waarop ik er toch 4 meegekregen heb. En ze zijn puur om mee in te slapen. Als het goed is werken ze dan 5-6 uur. Ik dacht er gisteravond te nemen maar heb het nog even uitgesteld. Denk dat ik vanavond even kijk hoe snel ik in slaap val anders neem ik hem alsnog. Als ik het dan maar voor 12 uur s'nachts doe is mij verteld.
Ik had ook een gesprek met een dame die dezelfde kuur als ik volg en net zo ver is als mij. We komen elkaar wekelijks tegen bij de chemo. Zij gebruikt ook de cool cap en heeft nog steeds geen haaruitval. Tegen haar was juist gezegd om goed haar haar te wassen en dan vooral de hoofdhuid. Omdat de chemo ook via je porien en je hoofdhuid je lichaam verlaat is het juist goed om dit te wassen. Zo had ik het dus nog niet bekeken. Ik heb gewoon bijna 3 weken mijn haren niet gewassen omdat ik mijn haar zo min mogelijk wilde belasten. Ook had zij van de kapster een haarmasker van schwarzkopf  aangeraden gekregen. Dus ik de volgende ochtend gelijk mijn haar wassen. Oh jee dat was schrikken. Ik heb heel dik krullerig haar en als je een poosje je haar niet wast dan ontstaan er toch heel wat klitten. Dus onder de douche zag ik al hele plukken verdwijnen en na het uitborstelen lag de wasbak ook behoorlijk vol.
Heb toch nog het haarmasker gekocht en dan ook maar gelijk de shampoo en conditioner ervan. Dure business maar het mag wel een keer vind ik zelf.
Ik zal een foto bij de blog plaatsen van mijn achtergebleven haar in de wasbak en hoe mijn haar er nu nog bij staat. Ik merk dat het echt dunner wordt en zie wel wat meer hoofdhuid verschijnen. Maar omdat ik veel krullen heb kan ik het nog steeds goed verdoezelen. Ik hoop dat ik het zo red tot einde kuur. 
Ik had vannacht (vrijdag op zaterdag) dus 2 nacht na chemo last van mijn voeten. Het is niet pijnlijk maar voelt een beetje raar. Ik merk ook echt dat ik mijn voeten en benen goed warm moet houden. Zodra de kou erop slaat krijg ik meer last.
Dinsdag bloedprikken en verwacht dat dit wel ok is. Dus dan kunnen we weer door.
Ik heb ook oproep gehad voor de 3e vaccinatie oftewel de boosterprik. Vind dat nog best spannend. De 1e 2 prikken heb ik gehad toen ik nog niet in behandeling was. Bij de 1e wist ik geen eens dat ik borstkanker had. En nu ik midden in de wekelijkse chemo zit vind ik het toch wel spannend om er dan ook nog de vaccinatie bij te laten zetten. Ik heb rechts mijn picclijn en de vaccinatie moet ook boven in mijn rechterarm. Mijn linkerarm heeft oedeem omdat ik 4 jaar geleden ook geopereerd ben aan borstkanker met okselkliertoilet en bestraling. Dus daar de prik zetten is zowieso geen optie. Toen ik het aan de verpleegkundige vroeg in het ziekenhuis zei ze dat het voor de picclijn niet uitmaakt die zit toch in een diepergelegen ader. Ok daar vertrouwen we dan maar op. En maar hopen dat ik net als de vorige 2 keren weinig tot geen bijwerkingen ervaar.

 

6 reacties

Voor slaappillen kun je ook goed terecht bij de huisarts. Die deed bij mij totaal niet moeilijk. 

Voor advies over wanneer je het beste de vaccinatie kunt nemen t.o.v. je chemo kun je het ziekenhuis vragen. Je kunt het trouwens ook in je been laten zetten. Heb ik nu 3x gedaan en zonder bijwerkingen. 

Hopelijk blijft je haaruitval verder beperkt. 🍀

Laatst bewerkt: 16/10/2021 - 19:44

Ja dat wilde ik ook al schrijven Saskia. Dat de vaccinatie ook in je bovenbeen of bil gespoten kan worden.

Fijn dat je nu kan aftellen Mirjam. Op de helft. Best veel haarverlies. Maar gelukkig nog best acceptabel. Het gaat er wel om natuurlijk wat jij zelf acceptabel vindt. Het kan ook dat de haaruitval toch wat minder gaat worden. Ik hoop het voor jou. 

Je zou ook melatonine kunnen proberen om beter te slapen. Is gewoon te koop bij een drogisterij. 

Warme groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 16/10/2021 - 23:26

Hallo Mirjam,

Hoe gaat het met je? 

Als het goed is ben je nu klaar met de chemo en hoop dat je niet teveel last hebt van de bijwerkingen. 

Groetjes,

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 11:42

Hallo Olijfje, lief dat je het vraagt. Ik heb al een poos mijn blog niet bijgewerkt. De tijd gaat toch zo snel.Het gaat me gelukkig goed. 25 november laatste chemo gehad en nu as donderdag krijg ik alweer de 3e injectie van de immuuntherapie. Deze komen ze thuis geven en ik laat hem in mijn buik zetten.  Heb er volgens mij niet veel last van. De vorige keer de eerste 2 dagen na de prik wat meer vermoeid en lichte misselijkheid maar misschien was het toeval. Ben benieuwd nu na donderdag of dat weer zo voelt. De immuuntherapie krijg ik nog 9 maanden. Ben blij dat de chemo erop zit nu weer aan mijn energie werken. En hopelijk kan ik in februari weer mijn werk oppakken.  

Groetjes Mirjam

Laatst bewerkt: 11/01/2022 - 15:16

Hey Mirjam!

Wat leuk om jouw verhaal hier te lezen! Ik was hier nog nooit eerder geweest 😉

Groetjes, Marion

Laatst bewerkt: 06/02/2022 - 15:22

Hey marion, ja soms zoek je toch wat herkenning. En dan vind ik het hier meestal wel

😘

Laatst bewerkt: 07/02/2022 - 21:46