Alweer een jaar geleden

10 september 2019, 10 september 2020, daar zit een jaar tussen.. 

10 september 2019, op die dag werd, waar we bang voor waren werkelijkheid. Kanker.. Kanker in de alvleesklier, niet operabel. Daar sta je dan, met je gezin. We zijn dus nu een jaar verder, en terugkijkend.. Tja, wat zullen we er van zeggen.in de maanden oktober, november, heeft ze dus in totaal 6x de folfirinox chemotherapie ondergaan. Toen er geen uitzaaiingen waren geconstateerd kwam ze in aanmerking voor de CROSSFIRE-studie. 5x  is ze bestraald in Amsterdam. Daarna hebben we eindelijkeen half jaar pauze gehad, behalve wat controles.. Eind juli, de laatste  scan,.. Helaas het rommelde weer. Minimale groei. Het advies, weer beginnen met chemotherapie. 4x de folfirinox, daarna scan. A.s donderdag gaat ze dus voor de 4e keer..

En hoe staat de patiënt er zelf in?

Soms, verbaas ik me er zelf wel eens over.. Ze ondergaat het allemaal vrij rustig. Alsof dat het een griepje is wat vanzelf overgaat..

Verder proberen we met ons gezin(2 dochters) een zo normaal mogelijk leven te lijden., dwz, helpen waar we kunnen, zodat yvet gewoon patiënt kan zijn. 🙄

Gelukkig kregen we deze week vanuit Amsterdam een telefoontje. Dr. Bruynzeel, en dr. Meijerink hadden de scans ook bekeken. En wat hun betreft.. Ze is nog welkom in Amsterdam, om misschien toch weer verder te gaan met die crossfire. Op de een of andere manier heb ik daar nog het meeste vertrouwen in.

A.s dinsdag eerst maar weer eens naar het cwz, gesprek met onze oncoloog, kijken wat die te zeggen heeft.. 

3 reacties

Wat fijn een jaar verder. En in juli minimale groei, dit wil je niet heel begrijpelijk.  

Nu de laatste van de 4 hopelijk is ook de minimale groei weg. 

Wat houd de crossfire studie precies in? En wil je vrouw dat ook weer? Heeft zij er ook zoveel vertrouwen in als jij?

Heel veel sterkte.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 13/09/2020 - 08:23

Wat die crossfire studie inhoud, kun je lezen op deze site.. Yvet is in januarie 5 x gericht bestraald, die andere behandeling zou dan bestaan uit, dat ze de tumor met stroomstoten te lijf gaan, dat is dan wel een operatie..

Op zich heb ik daar nog altijd een goed gevoel bij., evenals mijn vrouw. Hoop maar dat ze daar nog voor in aanmerking komt. Zolang dat er geen uitzaaiingen  zijn, blijven we hopen. 

Laatst bewerkt: 14/09/2020 - 23:23

Dat klinkt hoopvol. Hopelijk vind de oncoloog dat ook en heeft de chemo zijn werk gedaan. Heel veel sterkte vandaag en donderdag met de laatste kuur. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 15/09/2020 - 08:45