Laatste fase

Klaar voor de laatste reis..

Heb het een lange tijd niet voor elkaar gekregen, om een vervolg te schrijven. Op een of andere manier ontbrak het me aan motivatie, terwijl er genoeg te melden was..

Het is nu 9 mei, 02.38.., een dag na de verjaardag, van onze jongste dochter

Denk dat ik maar begin waar ik de vorige keer geëindigd ben, volgens mij ergens eind 2020. Toen heeft ze weer een aantal kuren folfirinox kuren ondergaan, daarna heeft ze in januari/februari  de gemcetabine  kuur gehad. Begin maart, het volgende.., ze had steeds meer moeite om al die verschillende behandelingen te ondergaan, ze was moe, lichamelijk, maar ook geestelijk. Toen ze 4 maart weer in het ziekenhuis moest zijn  voor weer een kuur, toen brak ze.. het was genoeg  ze was er helemaal klaar mee..Na wat  gesprekken met wat verpleegkundig personeel, met de vraag  van wat ze wilde, zei ze, dat ze liever die scan wilde, die eind maart gepland stond. We konden de volgende dag al terecht  voor die scan...s,middags belde de oncoloog al op. Foute boel dus..Uitzaaingen naar het buikvlies, en de tumor was ook weer gegroeid.  Eindelijk hebben we meteen alle behandelingen,  die nog gepland waren afgezegd. Twas genoeg geweest..

In periode erna hebben we zo goed mogelijk, geprobeerd om er toch nog wat van te maken. Door alle corona maatregelen viel dat natuurlijk niet mee. 7 mei, 2 dagen na haar laatste verjaardag, ze lag boven op bed, zag ik in een keer, dat een mondhoek naar beneden hing. Zag eindelijk meteen dat het niet goed was. Ze was ook nog nauwelijks aanspreekbaar. De vervangende huisarts was wel vrij snel ter plaatse..ik dacht in eerste instantie,  een herseninfarct,  de huisarts had het over een uitzaaing.., een hersentumor, die boel in de war schopte.  Op dit moment voert ze een strijd, die ze niet kan winnen., 10 mei maandagmorgen 03.55.

 

4 reacties

Beste Knilles. Wat ontzettend zwaar en verdrietig voor jullie allemaal. Voor jou om je lieve vrouw los te laten. Heel veel sterkte. Liefs Dasje 🕯️🕯️🕯️

Laatst bewerkt: 10/05/2021 - 09:00

Och lieverd. Wat een verdriet! Ik wens jullie veel rust en sterkte. Het aanvaarden wat onontkoombaar is!

Een heel warme omhelzing voor het hele gezin.

💕

Laatst bewerkt: 10/05/2021 - 13:22