31.07.2019

Het is 10 over 12 als ik gebeld word door een privénummer. Alleen het ziekenhuis belt met een privénummer. Ik had haar telefoontje niet voor 14 uur verwacht dus weet al dat het geen goed nieuws zal zijn. 'We hebben redenen om je nek en je schouder te gaan bestralen' zegt ze. 'Je kunt ondertussen met je nieuwe chemopillen beginnen en we hebben goede hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen.' 'Kunnen we volgende week op vakantie?' vraag ik. En ze antwoordt waar ik al op had gerekend:'  ik denk dat je de bestraling voorrang moet geven'. Godverdegodver. Voor de tweede keer wordt de vakantie geannuleerd. En ineens voel ik me zo schuldig. Schuldig tegenover Jaïr. Ik weet dat hij er ook aan toe is om er even uit te zijn. Hij moet alles opvangen hier in huis, mee naar het ziekenhuis en heeft ook gewoon zijn werk nog. Schuldig tegenover Abel omdat ik niet altijd de energie heb om leuke dingen met hem te doen. Schuldig tegenover alle anderen omdat ik vergeten ben een vriendin een fijne vakantie te wensen, een andere vriendin niet kan helpen met verhuizen, de verjaardag van m'n nichtje vergeten ben en ik veel te weinig mensen een appje stuur om te vragen hoe het gaat.

Na maanden van positiviteit met trouwen, vakanties, weekendjes weg, borreltjes, kopjes koffie en heel veel gezelligheid weet ik het ook even niet meer.

Als ik Abel even later vertel dat we niet naar Italië zullen gaan, verwacht ik tranen en drama. Hij kan nog steeds in huilen uitbarsten als hij terug denkt aan onze laatste dag in Legoland en dat hij toen niet naar huis wilde. Maar hij kijkt me aan, haalt zijn schouders op, zegt 'nou, misschien kunnen we wel een andere keer. Als we samen leuke dingen willen doen, kan dat toch gewoon?!' en loopt weer weg. En ik besef dat hij helemaal gelijk heeft. 

Zowel buiten als in mijn hoofd breekt de zon weer door. Who needs Italië? Wij hebben Den Haag!

 

 

2 reacties

Heftig dat Kanker toch altijd weet je leven te bepalen, het gevoel dat je niet de regie hebt. Natuurlijk is het belangrijk dat de bestraling ingezet wordt z. s. m maar mag je ook even 'genieten" van een vakantie, hoe fijn dat de reactie is dat het ook een andere keer kan, maar "leuk" is anders. Hoop dat je behandeling goed gaat en dat je weer plannen kunt maken om naar uit te kijken om samen met je gezin te genieten van de kleine dingen, en ja dat kan ook in het mooie Den Haag.

Heel veel sterkte! 

Laatst bewerkt: 31/07/2019 - 15:27

Verdomme, wat een rotzak is die kanker toch. Geen regie en geen energie, maar je hebt wel een zeer wijze zoon. Daar krijg ik een brok van in mijn keel, zo lief!

En dump dat schuldgevoel, dat kost alleen maar energie. Het wordt echt wel begrepen door hen die er toe doen. Geniet van Den Haag, zo’n mooie stad, vlak bij zee, veel beter dan Italiaanse stranden!

Liefs, Miranda X

Laatst bewerkt: 31/07/2019 - 22:16