Vervolg Medicatie

Vervolgens Medicatie. 

Vvandaag bij de Oncologe geweest. PSA was gestegen van 30 laatste meting naar 66.7 Nu 😟.

Medicatie opgehoogd, 

Zytiga  van 500 mg naar 1000 mg per dag.

Prednisolon van 5 mg naar 10 mg per dag.

Suikercurve 2x per week bijhouden.

Helpt de ophoging van Zytiga niet na 4 weken dan wordt er gekeken naar opnieuw bestraling tegen de pijn en ook wordt e r dan ook gekeken naar de mogelijkheid van opnieuw Chemotherapie. 

Dus eigenlijk weer terug bij af. 😟😟

Alle info had vandaag wel zijn weerslag want mijn hartslag zakte niet onder de 111, nu weer normaal.

15 reacties

Ontzettend balen Robert dat de PSA is door gestegen. En ook best veel pijn begrijp ik. Wat een ellende toch weer. Hopelijk hoef je nog niet aan de chemo. Heel spannend komende weken of de ophoging van de medicatie voor het gewenste effect gaat zorgen. Wens je heel veel geluk toe. 

Warme groet Dasje 🤞🕯️🤞

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 01:16

Dank je wel voor je fijne reactie.  Ik hoop ook dat de medicatie zijn werk goed gaat doen zodat chemo nog ver weg mag blijven. Bestraling als pijnbestrijding heb ik goede ervaringen mee dus dat zie ik als serieuze optie.

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 02:14

Vervelend om te horen dan Robas, laat ik het maar netjes zeggen dan. Laten we het hopen dat de medicatie en bestraling verlichting geven dan voor je. Niet geweldig om het nieuwe jaar zo te beginnen man.

Veel sterkte de komende tijd dan voor jullie.

Groeten, Evard

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 10:56

Waardeloos Robas. De emoties en gevoelens blijven maar ronddraaien. Ik duim dat de aangepaste medicatie nu dan ook werkelijk enige verlichting brengt. Sterkte.

René

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 13:17

He bah, wat een naar nieuws voor jullie. Ik hoop met je mee dat ophoging de oplossing zal zijn en de psa weer zal dalen!

wat een spanning weer… en weer afwachten wat het gaat doen.

sterkte hoor

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 19:13

Theepot,

Ik had ook op beter nieuws gehoopt  maar mijn lichaam voelend de afgelopen tijd moest er iets mis zijn. Overal meer pijn, slech slapen, z ok maar op de dag in slaap vallen als ik in een stoel zit. Veel sneller moe, noem allemaal maar op. Geen tekenen van verbetering helaas. Dit werd dus bevedtigd door de arts. Ik hoop idd d ast de medicatie zijn werk goed gaat doen.

Zo'n mededeling is nooit prettig om te horen maar zo tussen kerst en oud en nieuw maakt het iets meer wranger.

Laatst bewerkt: 30/12/2021 - 09:00

Vervelend nieuws Robas: stijging PSA, verhoging allerlei medicatie. Ik hoop van harte dat dat dan ook werkelijk wat doet.

Sterkte,

Tom

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 20:49

Beste Tom, 

Of het helpen gaat moeten de komende 4 weken uit gaan wijzen.  Ik hoop van wel anders ga ik dus inderdaad weer het traject van Chemotherapie en bestralingen in, en dat is juist wat ik, samen met mijn vrouw en arts nog langer voor me uit had willen schuiven. Maar met wat pech komt dit dus eerder dan verwacht, helaas. Maar we blijven van de kleine geluksmomentjes genieten en proberen positief te blijven, hoewel er soms ook wel negatieve gedachten naar boven komen welke minder prettig zijn en moeilijk te handelen zijn. Maar al met al, eerst maar eens afwachten wat deze manier van behandelen brengt.

Dank je voor je reactie Tom.

Laatst bewerkt: 30/12/2021 - 08:52

Dit zijn geen berichten die je wil horen Robert, het zit jullie niet mee ,hopende dat het verdubbelen van de medicatie de PSA laat dalen en de pijn laat verminderen. Ik gebruik zelf al 3 jaar wietolie tegen de pijn en nachtrust wat nog steeds goed werkt.  
Veel sterkte voor jullie en hopelijk is 2022 een beter jaar .

groet Alex.  

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 23:25

Dank je voor je reactie, doet me altijd goed. Die hebben wietolie is misschien wel een idee op den duur, thanx voor de tip.

Laatst bewerkt: 30/12/2021 - 08:43

Shit Robert, dit is niet wat je horen wilt. Het ging lange tijd zo goed, dat wil je vasthouden. Heel vervelend weer en ik duim voor je dat ophoging medicatie helpt en je geen chemo hoeft!  Erg spannend ... brrr.. 

Liefs xx Hebe

Laatst bewerkt: 02/01/2022 - 19:37

Gisteren een Hartfilmpje laten maken, dit om te kijken of de medicatie geen schade toebrengt aan mijn hart. Krijg vandaag de uitslag. 

Daarnaast slik ik nu ruim 2 weken de Zytiga op volle sterkte, 1000 mg per dag, en heb het gevoel dat het wel wat doet. Ik heb minder pijn. Klop klop op blank hout.

Ik weet mijn PSA waarde nog niet, hopelijk hoor ik die vandaag. Hopelijk gezakt maar na de laatste 2 keer durf ik daar eigenlijk niet meer op te hopen, helaas.

Verder hoop ik op een nieuwe behandeling die in het AVL en Maasstad Ziekenhuis en UMC Utrecht worden gedaan.  Deze behandeling is gericht op uitgezaaide prostaatkanker naar lymfeklieren, en dat laatste weet ik dus in mijn geval niet, vandaar dat ik d aat wil voorstellen aan mijn Oncologe. Ik wordt iedere keer besproken in een regionaal team van Oncologen waar ook Maasstad  bij zit, dus heb ik een sprankje hoop.

Rest volgt.

Greetz Robert 

Laatst bewerkt: 12/01/2022 - 10:23

Goed dat de Zyriga zijn werk doet. Je weet het Robert, hoop doet leven, ik hoop met mee.

Sterkte,

Tom

Laatst bewerkt: 12/01/2022 - 16:06

Dag Robert,

Hopelijk blijft de Zytiga z’n werk doen zonder bijwerkingen. Om te weten te komen hoever mijn uitzaaiingen waren, heb ik naast een botscan ook een petscan gehad. Daarop was te zien dat er ook uitzaaiingen waren in de lympheklieren. Overigens merk ik daar niet zoveel van. Wellicht dat deze verantwoordelijk zijn voor de lichte verhoging van mijn PSA (van 1,9 naar 2,5). Meer zorgen maak ik me over het ijzergehalte in mijn bloed. Deze was ruim 2x de referentie waarde. Na raadplegen van de internist lijkt dit waarschijnlijk te maken te hebben met het “kanker-proces” in mijn lichaam. De lichamelijke ongemakken beginnen weer een beetje toe te nemen (o.a slijmbeursontsteking in de schouder), maar het blijft allemaal binnen de perken. Over twee maanden (bij de volgende controle, die overigens 3 maanden naar voren is gehaald) zien we wel weer verder. Veel sterkte Robert Ik blijf aan je denken.

René 

Laatst bewerkt: 13/01/2022 - 13:41