Openbaar gesprek
19 maart 2016 om 08.42,
gewijzigd 20 maart 2016 om 19.16
94 x gelezen
ben onder controle bij Gelderse Vallei in Ede.
mijn vraag is heeft iemand ervaring met dit ziekenhuis met de ziekte Net.

1 reactie

Beste 'uitvoerder'
Goed dat je deze vraag stelt. Het Gelderse Vallei ziekenhuis heeft misschien wel enkele NET-patienten ooit behandeld maar is beslist geen kenniscentrum. Voor een kenniscentrum heb je een team zeer ervaren artsen nodig en niet een enkele arts die kennis heeft of geïnteresseerd is in NET. NET is namelijk zeldzaam en daarom zijn er kenniscentra met multidisciplinaire teams, dat wil zeggen dat alle professionals in het team gespecialiseerd zijn in NET. Dat is bij het Gelderse Vallei ziekenhuis beslist niet het geval.
http://www.net-kanker.nl/ziekenhuizenadressen.html

http://www.net-kanker.nl/kenniscentra_neuro-endocrien_NET_NEC.html

http://www.net-kanker.nl/Smoezencampagne_NETgroep_kanker.html

Het komt wel voor dat een NET heel toevallig wordt gevonden door de patholoog als hij/zij het weefsel nakijkt van een blindedarm operatie. Als de NET dan bijvoorbeeld kleiner is dan 2 cm en niet was ingegroeid en niet kwaadaardig bleek, dat er dan geen opvolging (verdere controle) nodig is. Dat staat ook in de medische richtlijn. Dus bij jouw vraag is het van belang om wat voor NET het gaat, waar die zat/zit en of opvolging nodig is.


Zie verder deze links waarin de adressen van de kenniscentra, de argumenten die vaak gebruikt worden door professionals om niet door te sturen naar kenniscentra en op de NET-groep website zie je boekjes, ervaringsverhalen films en andere informatie over de verschillende soorten NET. Zie de trefwoordenlijst http://www.net-kanker.nl/trefwoorden.html

Mocht je nog vragen hebben, of twijfels wat te doen, dan kun je de NET-groep ook altijd bellen. Als we de telefoon niet kunnen opnemen even, spreek dan je naam en telefoonnummer even in, dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.
Ik wens je veel sterkte
groet, 
 

Laatst bewerkt: 17/04/2019 - 14:44