zorgverzekering na kanker en emigratie

Openbaar gesprek
1 juni 2016 om 16.32,
gewijzigd 3 november 2017 om 11.41
155 x gelezen
Hi, ik heb een vraag. Mijn verloofde komt naar Nederland emmigreren. Hij is zojuist genezen verklaard door de artsen in zijn land. Maar omdat we wel willen dat hij hier in Nederland nog controles krijgt vragen we ons af welke zorgverzekering we het beste kunnen kiezen. We hebben het niet breed, maar het belangrijkste is dat mijn verloofde een goede verzekering heeft. Voor zijn controles en voor als de kanker weer terugkomt want die kans is er. Iemand enig idee welke zorgverzekering we het beste voor hem kunnen afsluiten?
Alvast heel erg bedankt.

2 reacties

Hoi Odettej,

Je hebt nog geen antwoord gekregen op je vraag. Ik denk omdat er niet veel mensen zijn die met een recent genezen zaadbalkanker naar Nederland emigreren en voor dezelfde keus van zorgverzekering staan.
Kun je vertellen welke verzekering je uiteindelijk voor hem hebt afgesloten? En wat je ervaringen zijn met betrekking tot de vergoedingen?

-Otto-
Laatst bewerkt: 03/10/2017 - 15:01
Volgens mij vallen alle behandelingen onder de basis verzekering en de dekking daarvan is bij iedere verzekeraar gelijk. Ook mag geen verzekeraar je weigeren voor een basisverzekering, wel voor aanvullende verzekering of tandartsverzekeringen.
Misschien zijn er verschillen in service, klantvriendelijkheid, snelheid etc. maar niet in dekking.
Laatst bewerkt: 03/11/2017 - 11:41