Terugkoppeling Daniel den Hoed en huisarts.

Openbaar gesprek
13 september 2015 om 13.59,
gewijzigd 7 februari 2016 om 13.30
50 x gelezen
Beste lezers,

Na mijn laatste bezoek aan mijn huisarts 1 maand jgeleden was ze totaal niet op de hoogte qua behandeling,sterker nog,het laatste bericht dateert van september 2014.
Mijn huisarts was behoorlijk kwaad en belde waar ik bij zat het ziekenhuis op,geen reactie.
Er is dus geen correspondentie tussen ziekenhuis en huisarts.
Hebben jullie soortgelijke ervaring?

Graag jullie reactie,

Gr,Hans.

10 reacties

Hoi Hans,

Wat raar..... Mijn huisarts krijgt na iedere operatie, opname of behandeling een brief. Zelfs mijn tandarts krijgt dat soort brieven vertelde hij.

Op basis van deze brieven heeft mijn huisarts al een paar keer zelf het initiatief genomen om een huisbezoek bij mij te doen. (alleen wanneer er grote/ernstige dingen aan de hand waren natuurlijk)
Ik was dan meestal verbaasd, zo van...... hoe weet hij nou weer dat ik in behandeling of revaliderende ben. Maar wel superfijn dat het zo werkte deze automatische aandacht.
Ook heel fijn dat ik hem bij een bezoek niet eerst helemaal hoef bij te praten, want geheid zou ik dan toch een aantal dingen vergeten te vertellen.

Ik vind het dus heel raar dat jouw arts geen brieven heeft gehad.
Staat in het ziekenhuis wel de goeie huisarts vermeld in je dossier?

-Otto-
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi,Otto,

Vroeg het vanmorgen aan de radiologe en die gaf toe dat er een''achterstand''is qua informatie naar de huisartsen.
De reden was te weinig personeel..haar brief van mei 2015 moet nog verzonden worden naar mijn huisarts.

Gr,Hans.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Hans,

De brief van mei moet nog verzonden worden zegt ze...... Het is inmiddels september. Dat haal je toch nooit meer bij, en zo blijf je achter de actualiteit aanhobbelen.
Wat heeft een huisarts nou nog aan zulke oude informatie anders dan om in het dossier te stoppen..... Om er adequaat op te reageren is het al veel te laat. En wanneer jij bij hem/haar komt op het spreekuur kent hij/zij je medische achtergrond van het laatste halfjaar helemaal niet.


We zijn in deze groep behoorlijk off-topic, maar ik vind het een heel belangrijk signaal wat je afgeeft.

Het lijkt me een goed onderwerp om in de discussiegroep patiëntenbelangen aan te kaarten want ik ben van mening dat het belang van de patiënt hier echt in het geding is.
Misschien kunnen de mensen van de levenmetkankerbeweging hier eens onderzoek naar doen met als doel dat er aandacht komt voor deze situatie. En verbetering natuurlijk in het kader van belangenbehartiging voor ons als patiënt.

-Otto-
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Hans,

Helaas, het verplaatsen van discussies is niet mogelijk.
Maar een nieuwe discussie in die groep aanmaken kan echter wel.  Ik heb heel even overwogen om dat zelf te gaan doen, maar omdat ik zelf juist wel goede ervaringen heb met het doorsturen van informatie tussen ziekenhuis en huisarts leek mij dat niet logisch.
Misschien wil jij daar een soortgelijke discussie op gang brengen? Dan kunnen we vanaf hier een doorverwijzing maken naar die nieuwe discussie en het daar voortzetten.

-Otto-
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Otto..nee dus..was afgelopen maandag voor controle bij de KNO,keek via Digid naar mijn medisch dossier,maar noppes.Ga de assistente een mail sturen qua resultaat.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Mijn huisarts wordt wel op de hoogte gehouden door het Antoni van Leeuwenhoek. Alhoewel daar zo maar een maandje over heen kan gaan .........

groet, Jan

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hallo Hans,

Ook mijn huisarts wordt niet volledig / tijdig op de hoogte gehouden. M.n. niet door het MCH en het LUMC. Mijn oncoloog, die in het Reinier de Graafziekenhuis werkt, overigens ook niet. Diverse behandelingen en controles zijn door omstandigheden over drie ziekenhuizen verdeeld, en dat helpt niet.
Het enige dat ik steeds vraag is: wilt u ook een cc'tje naar huisarts en oncoloog sturen? Dat wordt wel toegezegd, maar helaas niet altiijd gedaan.

Mvg LInda

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Linda,

Dat klopt toch niet..dat je daar zelf achteraan moet gaan,Erasmus MC slaat elk bezoek op en staan in verbinding met elkaar;elke poli heeft een administratie-afdeling,dan moet dat toch automatisch verzonden worden.

Gr,Hans.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Hans,
Schrik van de manier van omgaan met de gegevens van patiënten en de toegang tot deze info voor de huisarts, schandalig !!
Ben zelf in behandeling in UZ Leuven Belgie, de betrokken artsen (huisarts etc.) krijgen direct electronisch alle medische gegevens,ook de huisarts deelt zijn gegevens gerelateerd aan mijn kanker met het ziekenhuis, ik als patient heb via wachtwoord toegang tot een patiënten dossier op de website van het ziekenhuis waarop voor mij al het beeldmateriaal zichtbaar is, bijvoorbeeld s'morgens een CT scan op de afd. radiologie, s'middags bekijk ik de foto's in mijn persoonlijk dossier, vaak zelfs nog voor de bespreking van de CT met mijn prof .
De betreffende ziekenhuizen die dit in NL zo slecht doen moeten zich schamen.
HansB
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14