s'nachts vaak en veel plassen

Openbaar gesprek
5 november 2016 om 08.21,
gewijzigd 15 maart 2017 om 15.26
4271 x gelezen
Hallo,


Ik ben 4 jaar geleden 35 x bestraald voor prostaatkanker. Sinds enkele maanden moet ik s'nachts gemiddeld 5 tot 7 keer naar het toilet. Is overdag de hoeveelheid urine tussen de 1 en 2 dl , s'nachts is de hoeveelheid tussen de 3 en 4 dl , dwz dat ik s'nachts tussen de 1,5 en 2 l vocht verlies . Ik denk dat het lymfvocht is , hoewel ik geen dikke armen of benen heb, maar dat het vocht opgeslagen wordt in de buikholte en dat bij een horizontale positie van het lichaam dit lymfvocht afgevoerd word door de nieren , die overigens goed werken . Er is in het verleden een lymfklier verwijderd uit het bekken. ik ben nu aan 50 mg biculatumide.
Ik ben iedere morgen als ik wakker wordt gesloopt door die nachtelijke wc gangen . 3 artsen en mijn uroloog weten er geen raad mee. Wie kan hier iets zinnigs overzeggen en mij advies geven , zodat ik weer een goede nachtrust krijg.
Dank U
Peter

2 reacties

Deze klacht is voor mij heel herkenbaar,
Sinds enige tijd neem ik 's avonds voor het slapen gaan een paar druppeltjes cannabis olie..(Met THC)
De eerste keer sliep ik tot mijn stomme verbazing de hele nacht door. Dat is helaas niet zo gebleven.
Ik moet nu een of twee keer per nacht plassen. Ik let er ook altijd op dat ik 's avonds na 8 uur niet meer drink.
Meer info over cannabis of wietolie kun je vinden op de website www.mediwiet.nl



Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hoi Guido

THC olie is mij niet onbekend ook CBD niet , dat gebruik ik al jaren . Bij een hoge doses lukt het mij wel ooit om slechts 2x naar het toilet te moeten .
Ik ben nu onder behandeling van een fysiotherapeut en krijg manuele lymfdrainage therapie . Tot nu toe met niet al teveel resultaat .
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28