Zoektocht naar volledige genezing...

Zondag 17 januari 2016

Afgelopen week heb ik de documentaire "the truth about cancer" gezien en ik raad echt iedereen die met kanker te maken heeft aan, om hier ook naar te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=KqJAzQe7_0g. Het heeft mijn kijk op mijn eigen situatie radicaal veranderd en ben meer vastberaden dan ooit om uiteindelijk mijn pad te vinden die leidt naar zelfherstel en genezing op eigen kracht.

De documentaire maakte behoorlijk veel los in mij. Het algemene introductiedeel van ruim twee uur laat vooral de overkoepelende context zien, waarom de medische wereld functioneert zoals het functioneert en waarom er zo weinig vooruitgang lijkt te worden geboekt in de strijd tegen kanker. Ik was verbijsterd, verdrietig en ook boos. Boos over de manier waarop ook in mijn situatie het hele proces van diagnose naar behandeling is verlopen, waarbij ik onder druk belangrijke beslissingen moest nemen op basis van eenzijdige informatie. In mijn onderbuik heb ik steeds gevoeld dat er iets niet klopte. Nu weet ik ook waarom. De maatschappij zit gevangen in het systeem dat zichzelf in stand houdt. Kanker is verworden tot een miljarden business waarin veel mensen hun brood verdienen, grotendeels met de beste bedoelingen overigens. Maar wie de overkoepelende context begrijpt, ziet overduidelijk dat kanker voor de grote farmaciebedrijven een lucratieve verdienmodel is. Men doet er alles aan om dat te behouden en beschermen. Er wordt veel geld verdiend aan chemotherapie, evenals aan alle aanvullende medicijnen die kankerpatiënten nodig hebben voor alle bijwerkingen van chemo.

Als ik toen wist wat ik nu weet, dan had ik absoluut een andere, betere afweging gemaakt. Ik zou in ieder geval meer tijd hebben genomen om alle mogelijke alternatieven te bekijken en me niet laten opjagen door angst en druk. Radiotherapie en chemotherapie maken in je lijf zoveel kapot. Soms onherstelbare schade Zowel chemo- als radiotherapie plegen een behoorlijke aanslag op je immuunsysteem. En het natuurlijke afweersysteem is juist keihard nodig hebt om te vechten tegen de ziekte. Chemo (= synthetisch gif) en bestraling doden cellen (ook kankercellen) en verminken DNA en vergroten de kans dat de behandelde patiënt later kanker krijgt. Hoe langer ik hierover nadenk, hoe bizarrer ik het vind!!! De tijd staat niet stil en men weet tegenwoordig ook veel meer over kanker en over cellen. Onlangs hebben onderzoekers ontdekt dat chemo en bestraling wel zogenaamde kanker-dochtercellen maar geen kanker-stamcellen kunnen doden. Deze stamcellen kunnen overal in je lichaam zwerven en weer groeien tot nieuwe kanker tumoren. Toch houdt de gevestigde medische orde halsstarrig vast aan radio- en chemotherapie (en ook opereren) als de enige oplossing tegen kanker. Maar er zijn wel degelijk alternatieve behandelmethodes.

De vervolg episodes deel 1 t/m deel 8 van de documentaire "truth about cancer" geven gelukkig hoop en vertrouwen. Ze laten zien dat er wel degelijk andere mogelijkheden zijn om kanker te overwinnen. Er leiden meerdere wegen naar Rome. Er is dus hoop en waar hoop gloort, daar is leven. Garanties zijn er ook hier niet, maar wel betere kansen. Ik ben geopereerd en bestraald... mijn symptomen zijn verholpen, maar eigenlijk is er niets gedaan om de bron aan te pakken. Voor mijn oncologen ben ik uitbehandeld en is het in de komende 5 jaar controle periode afwachten of de kanker terugkomt. Het lijkt alsof ik nu verder aan mijn eigen lot overgelaten. Voor mij is het allesbehalve het eindstation en begint nu de ware zoektocht naar volledige genezing pas echt goed. Maar jeetje ... waar begin je? De enorme hoeveelheid informatie over alternatieve, niet giftige behandelingen maakt het verdomd moeilijk om door het bos de bomen te zien. Toch voel ik de vastberadenheid om mijn leven in eigen hand te nemen en mijn eigen pad te vinden. Ik ben er volledig van overtuigd dat vanaf nu alles draait om het weer op natuurlijke weg intact krijgen van het zelfherstellende vermogen van mijn lichaam, maar ook mijn geest en mijn ziel. Dit klinkt allemaal misschien een beetje zweverig, maar dat is het voor mij absoluut niet. Henk Fransen, arts en schrijver, geeft in zijn boek "Handboek kanker" concrete en praktische aanknopingspunten om het afweersysteem te versterken en te voorkomen dat kanker uitzaait of weer terugkomt. De komende tijd ga ik bepalen welke aanpak het beste bij mij past.

Wordt vervolgd!


3 reacties

Jerrel! Jouw woorden hadden míjn woorden kunnen zijn!!!!! Over die documentaire: ik heb alleen deel één gezien en was daardoor zó van slag, dat ik niet verder kán kijken!! Volslagen verslagen was ik. Onzet. Vol afgrijzen. Boos!!!!!!!!!! We worden belazerd. Toch denk/ voel ik nog steeds dat mijn artsen in AVL ziekenhuis het beste met me voor hebben... Heb al een aantal maal lange gesprekken gehad met de radiotherapeut over mijn intense weerstand (onderbuikgevoel) tegen de aanbevolen bestralingen. Zucht...... En nu? Voor jou? Nu! Voor jou nu geen behandeling meer? Ja. Symptonen verwijderen is niet hetzelfde als oorzaak verwijderen. Volledig met je eens. Maar die oorzaak is zowel een maatschappelijk als een privé aangelegenheid. Succes bij het vinden van jouw genezingspad. Ben juist blij dat je je ziel moemt in je blog!! Wat ik tegenkom, dat mij hielp, zijn dat boek waarover ik sprak en google eens op Germaanse geneeskunst. En op familie opstellingen. Henk Fransen ken ik ook. Ik was er voor een consult. Belangrijk; heb jezelf ten zeerste lief en kijk wat je zo graag zou willen uitspreken.... Veel liefs en kracht, Aurinka
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Jerrel! Jouw woorden hadden míjn woorden kunnen zijn!!!!! Over die documentaire: ik heb alleen deel één gezien en was daardoor zó van slag, dat ik niet verder kán kijken!! Volslagen verslagen was ik. Onzet. Vol afgrijzen. Boos!!!!!!!!!! We worden belazerd. Toch denk/ voel ik nog steeds dat mijn artsen in AVL ziekenhuis het beste met me voor hebben... Heb al een aantal maal lange gesprekken gehad met de radiotherapeut over mijn intense weerstand (onderbuikgevoel) tegen de aanbevolen bestralingen. Zucht...... En nu? Voor jou? Nu! Voor jou nu geen behandeling meer? Ja. Symptonen verwijderen is niet hetzelfde als oorzaak verwijderen. Volledig met je eens. Maar die oorzaak is zowel een maatschappelijk als een privé aangelegenheid. Succes bij het vinden van jouw genezingspad. Ben juist blij dat je je ziel moemt in je blog!! Wat ik tegenkom, dat mij hielp, zijn dat boek waarover ik sprak en google eens op Germaanse geneeskunst. En op familie opstellingen. Henk Fransen ken ik ook. Ik was er voor een consult. Belangrijk; heb jezelf ten zeerste lief en kijk wat je zo graag zou willen uitspreken.... Veel liefs en kracht, Aurinka P.s. oh. We hebben ook nog dezelfde leeftijd en dezelfde diagnose maand. Gewoon een leuk weetje.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Aurinka, dank je wel voor je lieve woorden. Mijn zoektocht is nog maar pas begonnen maar ik zal uiteindelijk een aanpak vinden die het beste bij mij past. Ja het klopt dat we van dezelfde leeftijd zijn en ongeveer in dezelfde periode in de rollercoaster stapten. Jij was al eerder begonnen met jouw blog en om eerlijk te zijn, het lezen ervan heeft me destijds geïnspireerd om ook te bloggen. Ook voor jou veel kracht en liefs!
Jerrel
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14