Moe ...

Het is woensdag 7 oktober. We hebben net gegeten, gezellig met zijn vieren aan tafel. Yara studeert in Amsterdam die is er niet bij, maar die komt gelukkig elk weekend thuis. Mijn moeder, die al bijna een maand bij ons logeert, heeft speciaal voor ons pindasoep gemaakt. Samen met een gepureerde Chinese aardappel is het een heerlijk smeuïg, gebonden maaltje geworden. Ik geniet van ieder hapje en proef de tonen van pindakaas. Zout is al enige tijd herkenbaar voor mijn smaakpapillen. Zoet is nog ongedefinieerd, terwijl zuur direct sky high tegen het plafond schiet. Mijn smaak is aan het herstellen en dat maakt me blij.

Het gaat eigenlijk goed me, maar de afgelopen paar dagen voelde ik me vooral erg moe. De moeheid gaat bij tijd en wijle gepaard met frustratie en een ongrijpbaar gevoel van innerlijke spanning en onrust. Verdomme ... ik zit al meer dan zes maanden in een situatie, waar ik niet om heb gevraagd. De pijn lijkt bijna overwonnen, maar ik heb op veel fronten ingeleverd. Ik voel iedere vorm van spanning vol op mijn keel drukken en dat benauwt me. Moet ook alle moeite doen om te ontspannen. Ondanks de goede slaap sta ik iedere ochtend vol goede moed, maar voel ik al direct dat in mijn lijf weinig energie zit. Mijn benen zijn slap en mijn lijf is moe. Mijn cellen maken overuren. Zo tegen de eind van de ochtend voel ik de intens diepe vermoeidheid in mijn hele lijf. Meestal lukt het me nog om mijn dagelijkse wandeling aan het begin van de middag te doen, maar de laatste paar dagen kon ik het niet opbrengen. Ik moest tussendoor eerst 1-2 uur slapen om energie te tanken. De wandeling deed ik dan wel in de namiddag. Ik heb sinds 10 september geen enkele keer overgeslagen.

Gisteren heb ik mijn dosering morfine pijnstillers weer een stap verlaagd naar 2x 20 mg per dag, volgens plan. Wat betreft de pijn is dat te doen en even overweeg ik om meteen door te pakken naar 10 mg. Nee, ik hou me gewoon aan de afgesproken strategie, omdat te grote stappen ongewenste bijeffecten zouden kunnen geven. Maar goed, met dit tempo ben ik over twee weken van die chemische stoffen af... helemaal clean!

Vandaag heeft het KWF een deel van mijn blog geplaatst op haar Facebook pagina (https://www.facebook.com/KWFKankerbestrijding?fref=nf#) . Ze hadden mijn blog bericht over steun gelezen en willen het forum op kanker.nl promoten. Ik heb hiervoor uiteraard toestemming voor gegeven en wil hiermee mijn steentje bij dragen om lotgenoten in contact te brengen. Ik weet uit ervaring hoeveel steun dit kan geven!

2 reacties

Yes zo mooi om te lezen dat de ontdekkingstoch naar smaak er is.. en ook met enthousiasme lees ik dat je de morfine afbouwt.... deze week is voor ons als Logistica of is het nog steeds marketing een CRUCIALE week en hoe toevallig dat dit synchroon loopt met jouw ontwikkeling. Tuurlijk lees ik dat je moe bent, maar hej vind je het gek, je lichaam vecht, verzet en werkt.... wij zijn ook moe, maar de beloning is er straks ook naar. Dat lees ik ook in je strategie.... ongewenste bij effecten voorkomen en over twee weken clean zijn om weer te genieten en gezonder te worden! Go Jerrel....
Een groet,
//Dave
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hey Jerrel,
Superfijn om te lezen dat de smaak langzaam terugkeert (heerlijk pindasoep!), dat je intussen weer ok kunt slapen en dat de pijn eindelijk na al die tijd minder wordt. Ik kan me herinneren dat bij mij de een van de bijwerkingen van die oxycodon een enorme vermoeidheid was en samen met de misselijkheid en een heel erg versuft gevoel, was dat de reden dat ik het niet durfde door te zetten. Wie weet is de vermoeidheid die je voelt, ook daaraan gerelateerd en wordt het minder als je over een paar weken van dat middel af bent. Ik hoop het van harte voor je. Je hebt zo te horen ook goede begeleiding georganiseerd en dat lijkt me een veilig gevoel geven. Het is pas 7 weken geleden dat de bestralingen zijn geëindigd en nog korter geleden dat het dal het diepste was. Dat je ondanks die grote vermoeidheid toch elke dag een wandeling maakt is heel knap. Don't panic, stay calm and carry on! Hartelijke groet, Els
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14