Op eenderde ...

Woensdag 29 juli 2015
- De bijwerkingen stapelen zich op zoals verwacht. Het brandend gevoel, in mijn keel is overgegaan in verschillende gradaties van pijn.Van gevoeligheid tot heftige pijnscheuten tot achter mijn oor zoals na de operatie. Slikken, kauwen, tongbewegingen, hoesten, niezen of praten ... bij nagenoeg alles, wordt ik ermee geconfronteerd. Het vooruitzicht dat de bijwerkingen iedere dag een beetje heftiger worden, doet mij de moed een beetje in de schoenen zinken.... Pffff.... Ik zit PAS op eenderde van de behandeling ... of moet ik juist zeggen AL op eenderde? Maar een woordje anders, maar een wereld van verschil.
Mijn eetlust is zo goed als verdwenen. Eten is sinds enkele dagen een grote worsteling. Bitter en zuur overheersen. Alles wat ertussen zit aan zoet en zout proef ik niet meer. Nu ook de pijn om de hoek komt kijken, wil ik eigenlijk zo min mogelijk slikken en kauwen. Ik ruik nog wel redelijk, maar de geur van eten maakt me nu misselijk. Ik ben me ervan bewust dat ik MOET eten om genoeg energie te hebben voor mijn lichaam en het herstelproces. Het wordt komende weken hard werken om genoeg binnen te krijgen. Ik besef me ook weer hoe belangrijk koken en eten in mijn leven zijn. Het is noodzakelijk, maar ook genieten en vooral ook sociaal. Voor nu is het zoals het is ... en met mijn veranderende smaak en geur zie ik het maar als een nieuwe ontdekkingsreis, waarbij ik helemaal opnieuw moet leren welke smaken "lekker" en eetbaar zijn. Op nummer 1 staat een glas volle melk!
Ik heb gisteren bestraling #12 gehad... nog tweeëntwintig te gaan. Na de off-day van vrijdag, heb ik me aardig herpakt en lukt het me gelukkig weer om ontspannen te liggen. Ik luister nu ook naar rustigere muziek. Oude CD's die fijne herinneringen bij me oproepen. Probeer zo veel mogelijk aan dingen te denken die me gelukkig maken. De druk van het masker verdeel ik in mijn gedachten ook over mijn hele lichaam door de achterkant van mijn hoofd, mijn rug en mijn benen te voelen. Eigenlijk lijkt het best op een schoonheidsmasker van klei dat strak opdroogt op mijn gezicht. Zo vliegt de behandeling voorbij.

4 reacties

We gaan voor: eenderde zit er al op! Het is heftig als ik het allemaal leef maar je bent een topper en een voorbeeld voor anderen.  Kom op Jerrel, je doet het hartstikke goed. Nog 22 te gaan.

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Jaaaa je bent al bijna, nou vooruit nog een paar dan en op de helft!! Hang in there :-) #houvol

Goed om te lezen dat muziek mooie dingen laat herbeleven, herkenbaar. Ik heb dat nog sterker zelfs i.c.m. een foto erbij :-) En hej; 'Zijn we niet allemaal groot geworden met melk?' Ik gun je zo dat je bijv. via je diëtiste goed advies over je voeding krijgt om daarmee ook de energie te houden. Enneh misschien kun je eens experimenteren met je kookkunsten door nu juist meer of minder van bepaalde ingrediënten te gebruiken.....

Zet 'm op - ga door en tot tot...
//Dave
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Jerrel,

Bedankt voor je blog, tot op dit moment veel herkenbare dingen.

Heb zelf inmiddels 14 bestralingen achter de rug....en zit dus nu ook op 1/3.

Begrijp uit je blog dat nu het zwaarste deel nog moet (kan) komen...

Groet Richard

Laatst bewerkt: 25/12/2018 - 20:26

Beste Richard, 

bedankt voor je berichtje. Fijn te horen dat je steun put uit mijn blog. Ieder lichaam reageert anders op de behandelingen en hopelijk valt het bij jou reuze mee. Ik wens je veel succes en sterkte bij de rest van de bestralingen. Voor nu fijne feestdagen ... voor zo ver je er van kunt genieten. 

Groetjes

Jerrel

Laatst bewerkt: 26/12/2018 - 12:09