Off day

Vrijdag 24 juli 2015 ... een totale off day!
- Een loodzware dag met twee bestralingen op 1 dag. Ik had heel veel moeite om te ontspannen en me aan de behandeling over te geven. Voelde me moe, gespannen en prikkelbaar toen ik s' ochtends opstond. Op weg naar het ziekenhuis wist ik al dat een zware dag zou worden. Toen ik op de tafel ging liggen en het masker op kreeg, voelde alles net iets anders aan dan bij de voorgaande keren. Een ander team met een andere energie, het masker leek strakker te zitten, mijn hoofd en mijn rug misschien een paar millimeter anders. Mijn linkerarm naast mijn lichaam voelde alsof die van de tafel zou afglijden. Hierdoor ontstond spanning in mijn linkerschouder en nek. Daarbij kwam ook nog eens keihard bluesmuziekvan Larry Carlton vol bij me naar binnen ... recht in mijn hart en ziel. Ik hield het niet langer en heb mijn hand opgestoken. De behandeling werd direct onderbroken. Noa en Elke keken in de ochtend mee in de controlekamer en waren getuige van deze nieuwe situatie. Noa zei t meteen: "papa ligt niet lekker". Ook de radiologe had haarscherp gezien dat mijn benen wiebelden, mijn handen gespannen samenknepen en ook mijn ademhaling zichtbaar onrustiger werd. Ze hield haar hand boven de stopknop om direct in te kunnen grijpen.ze snelde naar binnen en ik werd bevrijd van het masker en kon rechtop zitten, zolang ik nodig had. Klaar voor een nieuwe poging ... alles werd opnieuw ingesteld. Mijn duimen haakte ik in mijn broekzakken, waardoor ik mijn armen iets beter kon ontspannen. Pfffff .... Wat duren die minuten lang als je niet lekker ligt!
s' Middags kreeg ik, wederom vrij snel last van kramp in mijn linker nek/schouder. De radioloog schoof vervolgens een glazen plaat onder mijn torso, waardoor ik mijn linkerarm ontspannen kon laten liggen. Elk voordeel heeft een nadeel. Door al dit gedoe lag ik al met al veel langer met het masker op. Men is uiteindelijk veel langer bezig met afstellen. Omdat de glazen plaat iets uitsteekt, kan het apparaat een bepaalde hoek niet stalen en moet men 2 keer naar binnen moet om de tafel handmatig bijstellen. Het snelste is om gewoon direct ontspannen te liggen, afstellen, bestralen en klaar!
Ik was vandaag niet goed in staat om mijn gedachten op iets anders te focussen en mijn lijf te ontspannen.De bestraling sloopt mijn lichaam stukje bij beetje. Al mijn energie wordt daardoor weggezogen. Mijn lijf wordt tot stilstand gedwongen. Mijn smaak verandert. Mijn geur verandert. Ervaar continu een branderig gevoel in mijn keel. Mijn mond en slijmvliezen zijn droog. Een deel van mijn tong voelt verdoofd aan, alsof de tandarts er een narcose in heeft gezet. Voel me steeds vaker moe. Ik heb ook steeds minder trek in eten, omdat het eten me niet meer smaakt. Had vanochtend met veel moeite een kommetje havermoutpap naar binnen gewerkt. Als vermoeidheid en frustratie samenkomen, dan wordt het zwaar. Het beste is om me eraan over te geven ... zoals in Star Trek: "resistance is futile". Ik heb gelukkig het hele weekend om me weer mentaal voor te bereiden voor een week 3. Nog 24 keer te gaan ... nog 4 weken. Dat moet kunnen! Ik hou me vast aan de gedachte dat de bestralingen noodzakelijke stappen zijn om uiteindelijk beter te worden. En dat moment komt elke dag dichterbij!

3 reacties

Een zware reis in de hogere regionen van een flinke (reusachtige) berg, vandaag is de kilim steil met een ijskoude wind. Morgen hopelijk wat vlakker - zolang je je stappen bewust neemt (en dat doe je) is de reis af te maken. Zet'm op!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hej Jerrel, 
Ik besef dat aan mijn kant de dagen voorbij vliegen en ik me telkens voorneem om te gaan lezen op je blog. Dan lees ik dit en denk direct; "hoe was jouw dag vandaag?". Inmiddels wat meer je ritme te pakken, daarmee afvragend gaan de bestraling nu iets soepeler alweer. Ik moedig je aan door te zetten - je gaat zo goed vind ik! Anderzijds hier raakt het bedrijf in zomerstand, terwijl we (Daphne/Esthere en ik) doorgaan aan de stappen op weg naar afronding concept, iPads, content, templates, kick offs en steeds concreter wordt de logistica. En tussendoor maar even een discussie met TMHE over powerpoint templates. Kortom ook niet het leukste onderwerp. Tot besluit van mijn reactie en zoals in Star Wars wordt gezegd: "May the Force be With YOU!"
//Dave
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Heej Jerrel,
Ik heb je blogs vol verbazing gelezen. Wat een impact!!! Kan er me zo geen voorstelling van maken, maar je blogs komen "loud and clear" binnen, en scheppen een meer dan helder beeld. Het klinkt wellicht raar maar bedankt daarvoor. Hou de moed erin, en laat je zeker niet klein krijgen, maar neem je rust. Ik wens je veel sterkte in de komende periode. Groet nljowil. 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51