AYA vragenlijst

Zelfhulp
Meer informatie
Ga naar ayazorgnetwerk.nl

Omschrijving

De AYA vragenlijst is een vragenlijst voor jongeren en jongvolwassenen met onderwerpen als een ‘houvast’ om te bespreken met de arts of verpleegkundige.

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, zijn er zoveel dingen waar je tegelijk aan moet denken dat je er misschien wel één vergeet. Of je bent zo overdonderd dat je niet meer weet wat je wilde vragen of weten. Dat kan allemaal. Daarom een lijst met onderwerpen als een ‘houvast’.

De vragenlijst kun je meenemen naar je arts of verpleegkundige. Vul het aan met jouw eigen dingen die je wilt bespreken. Je kunt de lijst voordat je naar de afspraak komt, aan de arts of verpleegkundige mailen. Maar je kunt de vragenlijst ook meenemen naar de afspraak om te bespreken. Niet op al je vragen zijn antwoorden mogelijk. Het is vooral ook samen zoeken naar oplossingen. Het praten over de dingen waar je mee zit, kan ook al opluchting geven.

Let op: sommige onderwerpen moeten aan bod komen voordat de behandeling start. Vruchtbaarheid is zo’n onderwerp. Helaas kunnen anti-kanker behandelingen soms je vruchtbaarheid verminderen. Daarom is het belangrijk dat je dit onderwerp met de arts bespreekt voordat de behandelingen starten. Wijs jouw arts daar op. Ook al is dat moeilijk of heb je nog nooit over een kinderwens nagedacht.

Kosten
De AYA vragenlijst is gratis.

Organisaties gekoppeld aan dit aanbod
Nationaal AYA 'Jong en kanker' Zorgnetwerk
Deze informatie is afkomstig uit de