Hand-in-handleiding

Zelfhulp
Meer informatie
Ga naar handinhandleiding.nl

Omschrijving

De Hand-in-handleiding is ontwikkeld voor jongeren, jongvolwassenen en hun naasten om moeilijke onderwerpen en situaties te kunnen bespreken.

Niet iedereen vindt het makkelijk om de diagnose kanker te vertellen. Ook kan het moeilijk zijn om naar hulp te vragen en/of aan te geven wat er (tijdelijk) veranderd is. Als naaste is het soms lastig in te schatten waar je naar kan en mag informeren. Je worstelt met de angst om iets verkeerd te zeggen of iets pijnlijks te noemen. Je weet niet goed wat je kunt doen of juist beter kunt laten.

De Hand-in-handleiding vul je zelf in en vouwt het tot een boekje. In dit boekje staat belangrijke informatie over jou, wat je doormaakt en de invloed die dit heeft op jou en je naasten. De Hand-in-handleiding geeft jouwsociale omgeving een duidelijk overzicht van zaken die belangrijk zijn voor jou. Het geeft jou de controle over de invulling van jullie contact. Zo wordt het voor jou en je naasten makkelijker om over moeilijke onderwerpen en situaties te praten.

De eerste Hand-in-handleiding is ontwikkeld door Lotte Rensen tijdens de Master Crossover Creativity (HKU, 2016). Zij deed dit in samenwerking met AYA’s van (o.a.) het Radboudumc. AYA staat voor het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk.

Kosten
De Hand-in-handleiding is gratis.

Deze informatie is afkomstig uit de