Cursussen Op koers

Individuele begeleiding, Online
Meer informatie
Naar website

Omschrijving

Op Koers heeft cursussen voor jongeren (12-18 jaar) die behandeld zijn voor kanker. Het maakt dus niet uit wie je dokter is en waar je onder behandeling bent geweest. Er is ook een vorm voor jongeren die een broer/zus hebben die kanker heeft of heeft gehad. Het doel van de cursus is dat je beter leert omgaan met de gevolgen van je ziekte of de ziekte van je broer/zus. Hierdoor ga je je beter en sterker voelen.

Er zijn twee soorten cursussen: online en in het ziekenhuis.

Op Koers Online
In verschillende ziekenhuizen is deze online cursus beschikbaar. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse chatsessies van 1,5 uur en een terugkomsessie na een half jaar onder begeleiding van 2 deskundigen. Na elke bijeenkomst zijn er opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. De cursus vindt plaats in een gesloten chatbox. Dat betekent dat je alleen kan meedoen met inloggegevens die je krijgt bij je aanmelding.

Op Weg oncologie
Deze cursus in het ziekenhuis bestaat uit 6 à 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. Twee cursusleiders begeleiden deze cursus. Verschillende ziekenhuizen geven deze cursus die is ontwikkeld door Emma Kinderziekenhuis AMC.

Kosten en verwijzing
De cursussen zijn gratis. U hebt geen verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Deze informatie is afkomstig uit de