Quarantaine en kanker.

19 maart 2020 om 01.12
207 x gelezen

 Mijn vrouw heeft blaaskanker en heeft ernstige complicaties gehad aan haar nieren daarvan 1 bijna niet meer werkt.  Door haar  kwetsbaarheid hebben ons zelf in quarantaine geplaatst en de enigste die nu langskomen is dagelijks de thuiszorg die haar smorgens helpen met wassen, aankleden en 3x pw worden pleisters vervangen van de beide nevrodrains. Ze zijn haar nog steeds aan het onderzoeken of er een uitzaaiing is en zolang er nog geen zekerheid is ,word ze niet geopereerd. U begrijp dat dit niet de beste omstandigheden zijn om het coronavirus de baas te blijven. Maar mijn vraag is, ze heeft steeds meer pijn ronom haar buik, ze is vaak misselijk  en eten gaat heel moeizaam. Wat moet ik onder deze omstandigheden doen?  De vraag is niet meer van toepassing, ze is met spoed opgenomen. 

Antwoord

Beste JanTi,

Het is inderdaad een hele moeilijke tijd  om nu zo ziek en vatbaar te zijn. Ik hoop dat ze uw vrouw tijdens  de opname verder kunnen helpen met de pijnklachten. Heel veel sterkte ermee!

met vriendelijke groet

Het pijnteam

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Ze heeft nu oxicodon in combinatie van paracetamol gekregen even helpt maar dan steekt de pijn de kop weer op. Ze omschrijft de pijn als weeën maar dan factor 5.  De machteloosheid slaat bij mij toe want dit is ondraaglijk om zo aan de zijlijn te staan. Artsen zijn voorzichtig met medicatie omdat er ook problemen met haar nieren zijn en daarom 2 nevrodrains heeft. Zijn er nergens alternatieven te vinden om het een beetje dragelijk te maken?

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Beste JanTi,

Wat vervelend, dat de pijn nog zo  aanwezig is . 
 Vanaf hier is het helaas niet goed mogelijk een persoonlijk advies tav medicatie of behandeling te geven. 
Aangezien we de precieze situatie van uw vrouw onvoldoende kennen.

Het vinden van de meest effectieve pijnstilling,  kost soms tijd, wat zolang je pijn hebt erg naar is.  Soms is  een verandering door ophogen van de dosering nodig , soms  kan een wissel van pijnstiller de oplossing zijn, Bv van oxycodon naar fentanyl. Dat hangt een beetje af van hoe zij de pijn ervaart , wat de  voor en nadelen van een middel zijn en uiteraard ook van wat iemand aan kan bij ziekte.

 Ik wil u adviseren om met de behandelend arts in gesprek te blijven,  zolang de pijn onvoldoende onder controle is. Geef het aan bij de specialist en/of de verpleging. 
Veel sterkte aan u beiden.

met vriendelijke groet 

Het pijnteam

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46