Helaas...dan toch....

Afgelopen 4 januari een CT scan en bloedcontrole gehad. Uitslag 5 januari. Helaas, uitzaaiing in de lymfeklier. Stadium 2a.

Afgelopen week is een PET scan gemaakt en morgen heb ik een gesprek met de radiotherapeut. Zoals het er nu uitziet kan ik nog steeds kiezen voor chemo of bestraling. Erg lastige keus want voor beiden is wat te zeggen. Beiden voor en nadelen. Deze week moet dan toch echt de keus gemaakt worden.... ik ervaar het als spannend en onzeker, ik lees allerlei verhalen en van alles over de bijwerkingen... lastig 😬

8 reacties

Geen kokos-ananas taart. Of als troost? 

Getver. Uitzaaiing. Sterkte met de keuze!

Laatst bewerkt: 26/01/2021 - 07:43

Afgelopen zondag nog een lekkere appelcake gebakken. Life goes on... 😉

Dank je!

Laatst bewerkt: 26/01/2021 - 09:18

Beste . Wat vervelend om te lezen, wist je dat er hier over gespreksgroepen zijn waarbij je je kan aanmelden ik zelf ben moderator van deze groep en kan je helpen met vragen, steun ect. Je moet doen waar je jezelf het fijnst bij voelt en praat er goed over met deskundigen artsen. Gr Dyon 

Laatst bewerkt: 26/01/2021 - 14:29

Hallo, 

Uiteindelijk de keus gemaakt om me te laten bestralen. Dit proces is in gang gezet en aankomende donderdag begint de 1e van 18 keer. 
Weloverwogen keus gemaakt en dit lucht wel op. 
 

Bedankt voor jullie reacties! We gaan eraan beginnen met een positieve instelling. 

Laatst bewerkt: 31/01/2021 - 09:12

Hi Roger,

Hoe gaat het nu met de bestralingen? Ben je er erg ziek van?

Sterkte!

Groet Martijn

Laatst bewerkt: 14/02/2022 - 15:01

Hoi Martijn, 

Het is alweer een jaar geleden dat ik de bestralingen kreeg. Met name de misselijkheid, een zwaar gevoel op mijn slokdarm en de vermoeidheid ben ik er niet echt ziek van geworden. De vermoeidheid heeft zeker meer dan een half jaar aangehouden. Het zware gevoel op mijn slokdarm werd door de tijd heen minder maar blijft een zwakke plek voor mijn gevoel.

Helaas zijn er na een half jaar toch uitzaaiingen gevonden en heb ik de BEP kuur tussen 27-10-2021 en 22-12-2021 moeten volgen. Gelukkig alle kanker weg, maar ik ben door een diep, diep dal gegaan. Wat heftig.... en over nu 5 maanden de CT scan voor controle. 

Moet jij aan de bestralingen? 

 

Groet Roger

Laatst bewerkt: 16/02/2022 - 09:09

Hi Roger,

Ik heb een non-seminoom die ze niet kunnen bestralen. Alles hangt bij mij af van de AFP bloedwaarde, die wil niet echt meer zakken. Zodra deze gaat stijgen krijg ik ook de BEP-kuur.  Kan je kort omschrijven hoe de BEP kuur er uit ziet? Ben je lang in het ziekenhuis of veelal thuis?

Laatst bewerkt: 16/02/2022 - 15:21

Hoi,

De BEP kuur bestond bij mij uit:

Week 1: 5 dagen in ziekenhuis, Week 2 en 3, 1 dagopname op donderdag voor Bleomicine 

Week 4: idem week 1. Week 5 en 6 idem week 2 en 3

Week 7: ipv Cisplatain kreeg ik Carboplatain. Dit omdat ik gehoorschade had opgelopen door de Cisplatain. Ik mis hoge tonen. Er is 2x een gehoortest gedaan en daaruit bleek verminderd horen. En omdat ik muziek maak toch onmisbaar dat gehoor. (Sowieso…;)

Week 8 en 9 idem 2 en 3

 

Ik heb de chemo periode als heel erg zwaar ervaren. Zoiets zwaars heb ik mn leven nog niet meegemaakt. Wat mij hielp was met de dag leven. En gelukkig heb ik een partner die erg goed meedacht en hielp in de keuzes. En natuurlijk om het thuis goed te hebben. Dus tja... het was erg zwaar en hopelijk dat er niet te veel bijwerkingen zijn. Bij mij zijn de bijwerkingen nu vooral de vermoeidheid, een klein beetje gevoelige vingers en mijn oren. Gewoon heel erg balen maar ja, de kanker moet toch weg he? :-)

Laatst bewerkt: 21/02/2022 - 11:02