Weer opbouwen

Gisteren ben ik naar de wondpoli geweest. Een van mijn wondjes van de laproscopie wil niet helemaal goed genezen. Gelukkig was het niet ontstoken. De hechtingen zijn eruit gehaald en het korstje is eraf. De pijn was gelijk weg. Nu verder laten genezen. Niks staat me nu in de weg om mijn uurtjes op school weer op te gaan bouwen. Ik wil graag weer wat doen. Dat thuis zitten is lekker rustig, maar mijn hoofd gaat er overuren van draaien. Ik word er niet vrolijker van. Ik voel de angst en somberheid steeds meer naar boven komen. Vanaf maandag zal ik weer 2,5 uur per dag (ma, di, wo) op school zijn. De bedoeling is dat ik het nieuwe schooljaar weer 3 dagen voor de groep sta. Dat stond ik voordat ik kanker kreeg ook. Ik hoop dat dit haalbaar is. Ik lees zoveel verhalen dat mensen die kanker (gehad )hebben  er veel langer over doen om weer helemaal aan het werk te zijn. We gaan het zien en uitproberen. De komende tijd kunnen we ons ook weer verheugen op leuke uitjes. Op naar goede tijden. Ik hoop de goede spirit weer te gaan voelen. We gaan ervoor! 

10 reacties

Wat fijn dat het niet ontstoken was. En de opluchting na het verwijderen snap ik helemaal. 

Wat fijn dat je rustig aan je werk weer kunt oppakken.  Goed luisteren naar je lichaam is heel belangrijk.  Dat een ander daar veel langer of korter over doet is bijzaak.  Wat jij kan en hoe jij je voelt is belangrijker. Ik wens je heel veel succes volgende week. 

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 11/06/2020 - 12:29

Wauw. Dat moet een heerlijk gevoel zijn. Weer opbouwen. Het gaf voor mij destijds zoveel betekenis aan mijn dagen. Had ook echt weer even andere gespreksstof. Ik las inderdaad ook veel verhalen. Mijn bedr arts had ook een langer traject in gedachten dan hoe het liep. Ondanks zwaar traject en operaties ging mijn re-integratie heel voorspoedig! Dus bij deze ook een positief verhaal :) Hoe dan ook, let op jezelf en blijf genieten! 

Laatst bewerkt: 11/06/2020 - 23:18

Wat fijn om te horen. Na het lezen van die verhalen dacht ik echt dat ik zo verkeerd bezig was of er veel te makkelijk naar keek. Ben blij voor jou dat jij het als positief ervaren hebt. 

X  

Laatst bewerkt: 12/06/2020 - 14:43

Ik snap het, was zelf ook wel onzeker door de verschillende verhalen. Maar zoals in dit hele traject zijn zoveel zaken afhankelijk per persoon. En dit blijkbaar ook! 
Mijn conditie was voor de chemo erg goed. Dat heb ik richting het eind van de chemo's weer kunnen oppakken. Ik was nog niet 'de oudste' en had werk waarin ik veel variatie kon toepassen (staan, zitten, afleiding en rust). Alles bij elkaar heeft vast geholpen met een goede reintegratie. Veel mensen zeiden: die klap komt nog wel. Ik heb me daar nooit voor afgesloten, maar het niet zo ervaren. Ben 3 jaar na de diagnose en kan oprecht zeggen dat het echt goed gaat! Gun jou minstens zo'n "herstart"! Liefs! 

Laatst bewerkt: 14/06/2020 - 11:58

Hoi hoi!

wat fijn dat je weer een beetje aan het werk bent! Ik zelf ben na een lange weg, operatie, chemo en bestralingen ook vrij snel weer begonnen met werken. Eind Januari was mijn laatste behandeling en ik werk nu alweer 3x 7 uur per week. Ik hoop voor jou dat dit ook zo makkelijk zal zijn! 
 

liefs, Sabrina

Laatst bewerkt: 12/06/2020 - 07:06

Wat fijn dat het zo goed gaat met werken. Ik hoop dat dat bij mij ook zo gaat. De wil is er. 

X

Laatst bewerkt: 12/06/2020 - 14:39

Hoi, je hebt de Goede spirit! 💪🏻 Het gaat goedkomen en onthoud step by step 👍🏻 Mooie zomer en straks weer genieten van je klas ⭐️⭐️

Laatst bewerkt: 12/06/2020 - 09:37

Goed teken, toch, dat je weer zoveel zin hebt om aan de slag te gaan? Desnoods moet je een tandje lager in het begin maar met goede collega's moet dat te regelen zijn. Mocht het toch niet lukken, accepteren, nog wat extra tijd nemen, en na de vakantie nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

Wens je veel succes, plezier vooral, en opkrabbelend herstel!

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 15/06/2020 - 19:52