Preoperatief gesprek met de casemanager

Maandag 9 november 2020

Om 9 uur hebben mijn man ik een afspraak met casemanager Sylvia. Het is gebruikelijk dat je begeleid wordt door telkens de zelfde casemanager maar bij ons loopt dat even anders. Hilde heeft een weekje vrij, Linda werkt alleen in Purmerend en nu krijgen we dus Sylvia. Het maakt ons niet uit. Ze zijn allemaal even aardig en kundig. Sylvia neemt met ons de operatie nog eens door.
Niet alleen wordt mijn borst afgezet tijdens de operatie maar ook de schildwachtklier wordt eruit gehaald. Dit is de lymfeklier die als eerste eventuele kankercellen uit het lymfevocht filtert. Om te bepalen of er zich tumorcellen in de schildwachtklier bevinden, haalt de chirurg hem er tijdens de operatie uit. Welke van de lymfeklieren de schildwachtklier is, wordt een dag voor de operatie op de nucleaire afdeling bepaald.
Verder praten we nog over de opnamedag, protheses, kleding, en oefeningen voor na de operatie.
Ik moet een nachtje blijven in het ziekenhuis en de volgende dag mag ik weer naar huis. Dan moet je gewoon zelf opletten of het allemaal goed gaat met de wond. De verpleging belt een paar dagen na de operatie om te vragen hoe het gaat. En bij klachten moet je natuurlijk meteen aan de bel trekken.
Verder praten we nog over het erfelijkheidsonderzoek, deze wordt in gang gezet.
Kortom we zijn zo weer een uurtje aan het praten en weer wordt er heel veel duidelijk.
Ik vertel nog dat ik heb gezien dat de operatie gepland staat in de agenda op 26 november, maar daar mogen we ons van Sylvia niet op vastpinnen. Het is een planning en niets is zeker in deze coronatijd. Het kan zomaar eerder worden maar ook later.