De dag na de uitslag

Woensdag 4 november 2020

Ik ben zoals meestal, voor de wekker van 5.00 uur wakker. Ik heb een krantenwijk dus ik ben gewend om vroeg op te staan. Hup eruit, ik vind het altijd een heerlijk klusje. Lekker naar buiten, in beweging, maar dit keer gaan mijn gedachten vaak naar wat me gister is overkomen. Als ik thuis kom na de krant ligt mijn man in bed. Die is natuurlijk doodop thuisgekomen na een hele nacht rijden. Het is oppasdag dus ik haal mijn kleinkinderen op. Zoals afgesproken maak ik mijn man om kwart voor 9 wakker. Even bijpraten met een kop koffie. Wat fijn dat hij thuis is, en hij staat helemaal achter mijn beslissing voor borstamputatie. Mijn dochter past even op de kleinkinderen als wij om 10.00 uur naar de huisarts gaan. Het is een goed gesprek. Ik kan uitgebreid mijn verhaal doen en zij zegt dat het heel goed is dat ik naar mijn buikgevoel luister. Ik vraag aan haar of zij het verslag heeft gekregen van de chirurg. Ze zoekt hem even op in de computer. Ik ben benieuwd wat er in staat over de gradatie van de tumor. Het is wel verteld maar zowel ik als mijn dochter hebben het niet opgeslagen. Zelf gokken we graad ll. Helaas het is graad lll. Hij is gelukkig wel klein, kleiner dan 1 centimeter.
De huisarts vertelt nog dat ik altijd mag bellen als er wat is, en zij zal contact met ons houden. Er is zelfs nog de mogelijkheid van een buddy, een ervaringsdeskundige als ik daar behoefte aan heb, en ze vertelt over inloophuis Pisa, waar je met lotgenoten kunt praten. Klinkt goed, maar vooralsnog voelt dat allemaal nog een beetje als een ver van mijn bed show. Ik ben een fanatiek sporter, ik wil heel graag mijn conditie op peil houden. Het lijkt haar verstandig om dit straks onder begeleiding te doen. Ze wijst me op de mogelijkheid van oncologie fysiotherapie in Hoorn.
We gaan met een goed gevoel weer richting huis. Gesterkt in onze beslissing voor de amputatie en het idee dat je er niet helemaal alleen voor staat. Mijn man gaat nog even slapen en ik ga lekker naar buiten wandelen met de kleinkinderen het is mooi weer.